Dupa ce s-a nascut Erica, am inteles ca va trece mult timp pana cand viata noastra va semana cu ce traisem inainte sa raman insarcinata. 🙂 Am fost intotdeauna un cuplu activ, genul acela care atunci cand nu munceam eram oriunde in alta parte decat acasa. Sarcina mea ceva mai dificila incepuse sa ne limiteze distractia, dar adevarata limitare am simtit-o dupa nastere, cand a trebuit sa ne petrecem foarte mult timp in casa. Am dus lipsa vizionarii filmelor la cinema, a iesirilor cu prietenii, asa ca fiecare iesire doar in doi era ca o gura de aer proaspat. De ce sa ne ascundem dupa degete…este minunat sa ai copil si o iubim nespus, dar fiecare iesire din parinteala era ca o mica vacanta. Aveam nevoie sa nu fim non stop cu Erica in brate, aveam nevoie sa ne reamintim si de noi doi.

A trecut multa vreme pana cand am putut iesi la cinema, pentru ca intre doua alaptari nu prea ai timp de multe. Chiar si acum, cand avem vreun weekend liber,  punem pe lista macar un film la cinema si un maraton de seriale acasa. Nu ne mai culcam la 4 dimineata pentru ca venim din oras, ne culcam la 4 pentru ca ne uitam la filme. Ce-i drept, am mai imbatranit si noi si nu prea ne mai arde de petrecut pana la rasarit.

Dar daca Happy Cinema sAsociaţia SAMAS – Sanatate pentru mame si sugari ar fi avut ideea acestui Baby Cinema ce se intampla incepand cu 17 iunie de la ora 12:00, parca altfel ar fi fost si perioada aia.  Conceptul de Baby Cinema a fost gandit pentru parinti, posibil de catre niste parinti care au simtit si ei ca noi. El a luat amploare in strainatate si a ajuns si la noi in sfarsit. Ideea din spatele Baby Cinema este ca parintii cu copilasi pana intr-un an (recomandat ar fi pana in 8-9 luni) sa poata sa se bucure si ei de un film bun la cinema, insotiti de bebelusi, in conditii speciale, adaptate nevoilor celor mici: sonorul filmului va fi diminunat, in sala luminile nu vor fi complet stinse, nu vor rula trailere si reclame. Cinematograful va fi dotat cu mese si consumabile oferite gratuit (scutece, aleze, servetele), iar pe timpul evenimentului va exista un spatiu special pentru alaptare in lounge-ul cinematografului. Totodata, conceptul este unul benefic si gravidelor aflate in ultimul trimestru de sarcina, intrucat zgomotul puternic poate deranja bebelusul iar vibratiile pot cauza contractii.

Primul film propus de Happy Cinema este Rough Night, o comedie faina cu Scarlett Johansson. Daca o sa vedeti trailer-ul, o sa va dati seama ca e genul acela de comedie la care iti iei prietenele si mai putin sotul . 🙂 Deci ladies, in loc sa va dati intalnire in parc, ati putea incerca si un film weekend-ul urmator, unul ales special pentru voi, in conditii adaptate nevoilor voastre, ceea ce clar va fi o schimbare in programul zilnic de proaspata mamica.

Si ca sa va tentez si mai mult, am o invitatie dubla la film pentru voi. Lasati in zona de comentarii de mai jos un raspuns la intrebarea: Ce simti ca iti lipseste cel mai mult din viata ta inainte de bebe? 

Va astept comentariile pana miercuri, 14 iunie, ora 24:00. Castigatoarea va fi aleasa Joi, 16 iunie si anuntata aici pe blog. Invitatia o veti putea ridica Sambata, de la Happy Cinema, inainte de inceperea filmului.

Succes mamici!

photo: pixaba.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.