Cred ca s-a facut o luna de cand am articolul ce urmeaza pe lista mea si tot l-am amanat pentru o perioada in care chiar sa conteze, in special pentru viitoarele mirese. Sezonul nuntilor incepe si asa cum poate ati aflat, incepe si sezonul targurilor de nunti, la care eu personal va sugerez sa mergeti. Despre motivele pentru care ar fi bine sa mergeti v-am scris deja aici

Prin decembrie am fost invitata sa particip la un wedding show organizat de Ghidul Miresei  la Palatul Bragadiru ce s-a intitulat chiar asa “Ghidul Miresei Fashion Show” si unde am urmarit in premiera colectiile 2017 a catorva ateliere de rochii de mireasa #madeinro + cateva branduri de tinute de ceremonie pentru barbati. Nu va povestesc acum despre brandurile pentru viitorii miri, dar despre ce am vazut si mai ales ce nu am vazut in materie de rochii de mireasa as avea cateva lucruri de povestit.

Printre cele ce au defilat s-au numarat Aida Lorena, Aryanna Karen, Bella Sposa, Bianca Dragusanu, Cosmina Englizian, Maya Fashion si Natalia Vasiliev.

Dintre cele de mai sus, 2 branduri romanesti continua sa ma impresioneze ca evolutie si atentie la detalii: Maya Fashion si Natalia Vasiliev.  Experienta mea anterioara ca designer ma face sa vad foarte usor greselile, asa ca pe cele 2 le recomand cu increderea ca pot concura oricand cu branduri de renume international. Croielile sunt foarte bune, rochiile sunt foarte bine lucrate si se aseaza bine, iar materialele folosite sunt de multe ori spectaculoase.

Aryanna Karen este un alt brand ce nu a aratat rau deloc pe podium iar colectia din acest an se concentreaza in mod special pe rochiile printesa, cu fuste foarte ample si foarte multa dantela. Daca va aflati printre cele ce prefera acest stil, atunci vizitati cu incredere si showroom-ul Aryanna Karen.

Bella Sposa este un magazin bucurestean multibrand, ce are in portofoliu branduri renumite ca San Patrick, La Sposa, Enzoani, White One, etc.  Avand in vedere numele si renumele brandurilor, in ceea ce priveste calitatea croielilor si materialelor nu sunt foarte multe semne de intrebare. Colectia prezentata pe podium a continut foarte multe rochii din material crepe,  fluide, usoare si destul de simple ca design. Nu sunt un fan al materialului, dar pentru cele ce isi doresc rochii mai simple, sunt o optiune buna.

De-a lungul timpului am luat contact cu multe branduri de rochii de mireasa, unele cu rochii impecabile, altele cu rochii ce se doreau si se vindeau ca impecabile, dar care mai aveau mult de lucru pentru a ajunge asa. Eu cred ca avem designeri creativi si capabili in tara, unii cu mai multa experienta deact altii. Acea lipsa de experienta si de personal calificat se vede. Eu o vad. Poate si ei o stiu si probabil in timp vor evolua si vor prezenta colectii croite perfect, din materiale cel putin medii si cu un design interesant. Acolo unde nu te ajuta designul si imaginatia, ar trebui sa fie un must accentul pe calitatea croielii. Acolo unde nu vrei sa investesti in materiale foarte scumpe, pretul ar trebui sa reflecte aceasta. Nu toate rochiile trebuie sa fie 1000 Euro dar e bine sa arate ca de 1000 Euro. 🙂

Nu imi doresc sa fac o lista cu toate magazinele si designerii de rochii de mireasa pe care nu i-as recomanda, pentru ca eu cred in evolutie si daca au ambitie, majoritatea isi pot imbunatati colectiile pe viitor. Pana la urma, fiecare ofera ce poate, important e ca voi sa alegeti ce trebuie.

Ce pot face in schimb este sa va spun voua sa nu va lasati impresionate de materiale sclipicioase de calitate inferioara, de corsete care nu arata ca o a doua piele, de cele care fac multe pliuri inestetice si care clar nu sunt acolo pentru ca asa a vrut designerul. 🙂 Fiti atente la cusaturi, la prinderea dantelei, la caderea rochiei, la tiv, la margelele care stau sa se desprinda la cea mai mica miscare si orice alte aplicatii si accesorii are rochia. Cupa rochiei trebuie sa “imbrace” bustul, acesta nu trebuie sa se reverse, nu trebuie sa para ca si cum ar striga dupa ajutor si gata sa evadeze la prima miscare sau in situatia opusa, sa nu para ca si cum s-ar fi pierdut prin rochie. 🙂 O croiala curata, o rochie lucrata atent, talentul si experienta celor ce au creat-o se vede si diferentiaza rapid un brand de altul. Sper doar sa puteti vedea si voi asta…

Despre branduri pe care le recomand am mai vorbit si vom mai vorbi si in alte articole, iar in cazul in care aveti nevoie de sfaturi personalizate, consultanta in alegerea rochiei perfecte, pentru a elimina dubiile si eventualele nemultumiri, pentru a fi sigure ca nu va lasati coplesite de parerile tuturor si alegeti ceva ce nu simtiti ca va apartine, pentru a fi sigure ca nu e prea putin dar nici prea mult, nu uitati ca ma puteti contacta si stabili o intalnire face-to-face. Aveti toate detaliile in link-ul de mai jos.

Photos: Ghidul Miresei, Natalia Vasiliev, Maya Fashion, Bella Sposa

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.