Nu stiu daca v-am spus vreodata, dar am un mare vis: sa pot angaja candva in viata asta un chef bucatar pentru familia mea! Stiu, ultima fita! :)) Dar jur ca asta mi-ar face viata mai usoara…Lasand deoparte timpul petrecut gatind, intrebarea care imi chinuie diminetile este “Ce mancam azi?” si nici un membru al familiei mele nu are vreun raspuns concret vreodata. Asa se face ca ma veti gasi in fiecare dimineata dupa ce o las pe Erica la gradi zgâindu-mă la rafturile supermarketului in cautare de inspiratie.  Daca aveti si voi de impartasit vreo reteta rapida, nu ezitati sa faceti o fapta buna pentru intreaga comunitate a mamelor grabite. 🙂

Spre bucuria mea, prin februarie am fost invitata la un eveniment Shan’shi de gatit in stil chinesc, unde un chef bucatar ne-a ghidat in arta gatitului rapid si delicios, iar eu am furat inspiratie si retete repide pentru mame grabite.  Eu cu mancarea chinezeasca sunt tare buna prietena, cu atat mai mult cu cat am un restaurant chiar la vreo 5 minute de casa, de unde luam si la pachet, mai ales in zile cu lene maxima pe bucatareasa…ca doar om o fi si ea.

Revenind la evenimentul cu pricina, va zic ca a fost super simpatic sa gatim asa impartiti in echipe si va anunt cu mandrie ca echipa mea a castigat premiul intai. Am taiat si eu o ceapa si doi ardei, dar nu conteaza, caci mi-am adus aportul la succesul echipei si am indraznit sa gatesc apoi pentru ai mei o reteta cu ingrediente Shan’shi. Da, au mancat-o, chiar si donsoara fitoasa la legume Erica si nu, nu au avut probleme dupa. :))

shanshi eveniment de gatit in stil chinezesc shanshi eveniment de gatit in stil chinezesc shanshi eveniment de gatit in stil chinezesc shanshi eveniment de gatit in stil chinezesc

V-o impartasesc si voua acum, caci tare a fost buna si mai ales rapida.

Vita cu legume si paste chinezesti

1 borcan amestec de legume asiatice Chop Suey Shan’shi 

100 g de paste chinezesti

200 g de muschi de vita/ pulpa manzat in cazul meu

1-2 ardei grasi

2 linguri de sos de soia

2 linguri de ulei pentru wok/tigaie 

2 linguri de sos chili dulce

1-2 catei de usturoi

Se taie carnea in bucatele subtiri si se amesteca cu sosul de soia si cel chili dulce. Se lasa la marinat cateva minute pana se pregatesc celelalte ingrediente.

vita cu legume si paste in stil chinezesc vita cu legume si paste in stil chinezesc

Pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj iar legumele se scurg intr-o sita. Ardeiul de taie in bucatele mici ca sa se gateasca mai repede si  usturoiul se toaca marunt.

Se incalzeste uleiul in wok si se frige carnea marinata. Se adauga usturoiul, legumele din borcan si ardeii si se prajesc impreuna inca vreo 5 minute. Se toarna restul marinatei si putina apa si mai le lasati la fiert cateva minute. 

vita cu legume si paste in stil chinezesc

Intre timp pastele s-au fiert si vor fi adaugate in wok dupa ce ati constatat ca toate ingredientele din tigaie sunt gatite. Amestecati si gata masa.

vita cu legume si paste in stil chinezesc

Sa aveti pofta zic!

PS. Trebuie sa va spun un secret: am constatat cu uimire sa poti gati de 2 ori mai rapid daca ai avea mai multe maini! 😉 Asa ca, poate va convingeti si voi familia ca gatitul e fun  cand il imparti cu cei dragi :))) Dati de veste daca v-a iesit…

SaveSave

SaveSave

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.