E vineri azi, adica au trecut 2 zile de cand am plecat acasa cu un zambet mare si o inima plina de bucurie de la cea mai recenta editie Mami Next Level. M-am incarcat cu multa energie pozitiva de la mamicile prezente, caci nu a fost doar un schimb de informatii de la noi catre ele, ci si noi am primit enorm din partea lor. 

Mami Next Level este un eveniment care a pornit din imaginatia unor mamici (eu si Diana Simion – MameNebune.ro) care au inteles pe propria piele ca in iuresul vietii de mama, e usor sa pierzi femeia din ecuatie. Noi am exersat mult timp  focusul pe copii si uitatul aproape complet de propria persoana, fara sa intelegem cat de rau facem, noua si mai apoi celor din jur. Banuiesc ca trebuie sa te dai cu capul de sus ca sa te trezesti din amortire si sa iei masuri.

La un moment dat si dupa ce am auzit de cateva ori spunandu-ni-se “Ca un copil sa fie bine, mama trebuie sa fie bine”, s-au facut conexiunile si in capul nostru si am inceput sa ne aducem aminte ca inainte de a fi mame, am fost femei si ca ea, FEMEIA, trebuie sa iasa din nou la suprafata si sa isi puna intrebarea: “Mai fato, tu ce vrei?” Raspunsul e de cele mai multe ori foarte greu de dat. 

Acum credem cu tarie ca mamele au nevoie de timp pentru ele, de putin rasfat si de reconectare la sine pentru a-si incarca rezervorul afectiv. Nu poti darui dragoste si energie celor din jur, daca tu te simti secatuita. Iar asta este mesajul cu care Mami Next Level a plecat in lume, ca sa ofere mamelor 2 ore de relaxare, deconectare de la viata de mamica si reconectare la sine, 2 ore in care sa primeasca informatii utile si metode pe care sa le poata pune in practica de a doua zi.

Efectul nebanuit al unei imbratisari

Am pus titlul asta pentru ca la aceasta editie Mami Next Level, am trait un moment pe cat de neasteptat, pe atat de emotionant. 

Daca la prima editie trioul MNL a fost format din Diana, Ioana (expert feng shui ProBallance.ro) si cu subsemnata, la a doua editie ni s-a alaturat Nicoleta Ababei, sociolog si blogger MamaPeToc.ro. 

Nicoleta a fost foarte secretoasa legat de prezentarea ei si ne-a surprins pe toate cu un exercitiu realizat in liniste. Nu am sa il dezvalui complet ca poate il mai facem si la alte editii, dar va spun doar ca a implicat foarte multe imbratisari, daruite unora altora de toate mamicile prezente la eveniment. Femei pe care nu le cunosteam si care nu se cunosteau intre ele. Exercitiul a fost pe  cat de simplu, pe atat de intens emotional, incat mai toata lumea avea de la lacrimi in ochi la siroaie pe obraji. Pana nu traiesti un asemenea moment nu intelegi cu adevarat cata insemnatate poarta o imbratisare si ce efecte nebanuite are. Si cand il traiesti cu oameni pe care nu ii cunosteai, e parca si mai intens. 

4 imbratisari ca sa supravietuim, 8 ca sa ne mentinem pe linia de plutire 🙂 si 12 ca sa crestem

Si acum ca ai aflat asta, pune-ti intrebarea: tu de cate imbratisari ai avut parte azi? 

Imbratisarile zilnice au efect terapeutic asupra organismului. Ele cresc increderea intre oameni, dezvolta relatiile cu cei din jur, cresc increderea in sine, cresc nivelul de hormoni ai fericirii, iti impulsioneaza sistemul imunitar, vindeca depresia, scad nivelul de stres,  relaxeaza muschii si regleaza tensiunea. Una peste alta, te ajuta sa ramai sanatoasa, la trup si mai ales la minte. Amin si hai cu imbratisarile zic! 

Faza serii la Mami Next Level

Asa pe final, vreau sa povestesc si faza serii, de rad si acum cand imi aduc aminte. Imagineaza-ti ca intr-o ceainarie plina cu peste 35 de femei, la un eveniment de femei, intra un barbat cu geaca de piele si casca de motociclist. Se dezbraca si se aseaza confortabil pe un scaun. Sta vreo 20 de minute si asculta atent despre viata de mama, tocuri si mai stiu eu ce subiecte dezbateam noi acolo. Ia parte la exercitiul Nicoletei si primeste imbratisari de la un numar generos de doamne. 

Cred ca dupa faza asta si-o fi pus omul o intrebare, caci s-a scotocit prin telefon si a descoperit ca el are intr-adevar un eveniment la ceainarie, dar nu in aceeasi data. :)) Am aflat ca este doctor, ne-a urat mult succes si noi am concluzionat ca pana si lui i-a placut, de a poposit 30 de minute cu noi in ceainarie. 

Noi promitem ca mai facem Mami Next Level, iar pe tine sper sa te cunoastem la vreo editie viitoare. 

PS. Eu fug sa mai imbratisez pe cineva, caci nu mi-am luat toata doza azi. 🙂

Multumesc tare mult celor care au crezut in noi și au facut posibil ca la Mami Next Level fiecare participanta sa se simta rasfatata: 

*Lycon Romania & Moldova; Masaj Thai Regal Bucuresti cu Daniela Oana Vornicescu precum si Yoga MOV;  Alina Botica- fotograf; Serial Readers; Vania Limban -Moașă & Consultant Sanatate Perineală  –  www.activecenter.ro & perineumstudio.ro; Pure Salon; Sebastian Bacioiu – fotograf; SASHaccessories. 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.