Epilarea definitiva cu IPL – cum se simte, daca functioneaza si cat costa

    De ceva timp ma tot tenta sa incerc epilarea definitiva cu IPL, adica indepartarea parului cu ajutorul luminii intens pulsata, dar am amanat momentul dintr-un milion de motive, incepand cu timpul, discomfortul pe care il anticipam si terminand cu costurile estimate, ce ma asteptam sa fie mari. De curand insa, s-a ivit sansa sa discut mai multe cu cei de la Nomasvello Bucuresti Mall Vitan despre epilarea definitiva si uite asa m-am convins sa incerc. Le-am acordat increderea de la inceput, pentru ca am o buna prietena ce are cateva sedinte la activ la ei si care s-a declarat foarte multumita de rezultate.

    Inainte de tratament, am fost invitata sa fac o testare pe o zona mica, sa vedem cum reactioneaza pielea si firul de par la tratament. La mine a decurs minunat, fara durere si fara vreo reactie negativa. Fototipul perfect este pielea alba cu fire de par inchise la culoare, ceea ce ma face pe mine candidatul perfect.

    Eu am ales sa incep cu epilarea mustatii si cea inghinala, cele ce mi-au dat cele mai multe batai de cap de-a lungul vremii, din motive pe care sunt convinsa ca le stiti si voi. 🙂

    epilare definitiva cu IPL

    Cum s-a simtit si cat a durat…

    Epilarea mustatii a fost rapida (max 5 minute) si fara durere. Inainte de a apasa butonul aparatului, pielea este racita bine si astfel durerea este aproape anihilata. Eu la mustata chiar nu am simtit nimic, nu m-am inrosit si nu am avut nici o alta reactie. Firele mai groase au disparut pe loc, firele foarte subtiri si scurte s-au decolorat, iar dupa mai multe sedinte am inteles ca vor disparea complet. Rezultatul dupa doar o singura sedinta la mustata este mai mult decat multumitor.

    Epilarea inghinala insa nu a trecut neobservata. 🙂 Cred ca cel mai mare discomfort este insa racirea zonei, care stiti bine ca este sensibila si care m-a deranjat in prima faza mai mult decat procedura in sine. Pana si asta depinde de sensibilitatile fiecareia, iar pentru ca eu nu suport prea bine frigul, nu suport nici gheata pe piele, mai ales in zone sensibile. Pe de alta parte, am inteles ca si cu asta te obisnuiesti in timp, pentru ca la urmatoarea sedinta stii la ce sa te astepti.

    In cazul epilarii inghinale, as minti daca as spune ca nu am simtit nimic, dar nici nu e chiar atat de deranjant. Simti practic o piscatura scurta, nu foarte intensa, dar care per total este mult mai usor de tolerat decat epilarea clasica cu ceara sau cu aparatul de smuls, care mie mi se pare tortura.  Procedura dureaza mai putin decat o epilare cu ceara, ceea ce face din epilarea definitiva cu IPL o optiune infinit mai buna, cel putin din punctul meu de vedere. Pielea nu m-a usturat, s-a inrosit extrem de putin si si-a revenit foarte repede.

    Rezultatele imediate nu au fost la fel de spectaculoase ca la mustata, dar am inteles ca parul cade intre 10-15 zile de la efectuarea sedintei. Nu au trecut inca cele 15 zile, deci nu a cazut inca, dar astept cu nerabdare si eventual voi face un update la acest articol. Rezultatele optime se inregistreaza dupa efectuarea completa a tratamentului, in medie fiind nevoie de 10 sedinte, repetabile cam la 4 saptamani.

    epilare definitiva cu IPL nomasvello

    Pregatirea inaintea tratamentului…

    Ca sa se desfasoare totul bine si fara efecte negative, sunt cateva lucruri de care trebuie tinut cont inainte sa faci procedura:

    • nu luati medicamente fotosensibilizatoare inainte cu 24 ore, printre acestea numarandu-se chiar si ibuprofenul. Deci daca raciti si stiti ca urmeaza tratamentul, mai bine vorbiti cu specialistii de la centru si va vor spune ce puteti lua sau pur si simplu reprogramati
    • daca aveti tratament cu antibiotic sa zicem 7 zile, in urmatoarele 7 zile nu puteti face procedura
    • daca faceti procedura in zona fetei, aveti grija la creme: fara creme antirid, cu Vitamina A, acid retinoic sau glicolic.
    • nu smulgeti parul cu 20 de zile inainte de procedura; folositi doar crema epilatoare sau aparatul de ras. Pe toata perioada tratamentului, adica aproximativ 10 luni, nu puteti folosi nici o metoda de smulgere.
    • daca nu sunteti bronzate, radeti zona cu 2-3 zile inainte, iar daca sunteti bronzate, cu o zi inainte de programare. Parul trebuie sa aiba cam 2 mm.
    • Tratamentul se face pe pielea curata, fara creme, deodorant si farduri. Chiar daca va duceti machiate, va vor demachia zona pe loc. In restul zonelor, ar fi indicat sa va faceti un dus inainte sa ajungeti la salon.
    • Nu va expuneti la solar cu 3 zile inainte si 3 zile dupa.

    Ce faceti dupa tratament, dar mai ales ce nu faceti…

    • nu va expuneti la soare/solar cateva zile
    • nu folositi geluri abrazive 24 ore dupa tratament
    • Nu faceti dus fierbinte macar 10 ore dupa tratament. Pielea voastra se resimte ca si cum ar fi stat la soare, si stim foarte bine ca dupa o zi de bronzat, nu poti sa pui apa fierbinte pe piele si nici sa ii faci scrub. Chiar si daca uiti regula asta, ti-o vei aminti imediat ce apa fierbinte a atins zona sensibila 🙂
    • In perioada dintre sedinte este indicat ca la mustata sa nu intervii deloc (eventual tunsa), iar inghinal doar cu aparatul de ras, dar nu mai devreme de 2 saptamani.

    Epilarea definitiva cu IPL este contraindicata daca esti insarcinata sau alaptezi, daca ai boli grave de piele (vitiligo, psoriazis) sau afectiuni sangvine. Toate acestea va vor fi oricum explicate si la salon, deci daca aveti intrebari, sa va duceti pregatite.

    La Nomasvello, o sedinta de tratament costa 135 lei/ zona. Daca este ieftin sau scump cred ca depinde de bugetul fiecareia, dar am facut un calcul si ar trebui sa economisesti cam 5 lei/zi si astfel strangi suma necesara urmatoarei sedinte. Dupa cele 10 sedinte, este nevoie de o sedinta de intretinere o data la 10 luni.  Ideea de a nu fi nevoita sa ma epilez 10 luni mi se pare absolut incantatoare. 🙂 Daca nu mai faci sedintele de intretinere, in timp parul va incepe sa creasca la loc, deci epilarea definitiva nu e chiar definitiva, ceea ce nu suna rau deloc. Daca peste 20 de ani e din nou la moda cu par? :))

    Cred ca am acoperit toate intrebarile pe care le-ati fi putut avea legate de epilarea definitiva cu IPL,  asa ca acum am si eu o intrebare pentru voi: Ati inceput si voi epilarea definitiva si daca nu, va tenteaza? 

    If you liked my article…

    You can subscribe to my newsletter and you’ll receive the latest fashion ideas, style tips, book recommendations, home & deco inspiration and interesting stories right in your inbox!

    Yes, I’ll subscribe!

    Follow my blog with Bloglovin

    3 COMMENTS

    1. Am fost la Nomasvello insa pentru alt tip de tratament, mai exact Curatarea faciala Pro Skin. Ma tenteaza mult sa incerc si eu epilarea definitiva, mai ales in zona axilei sau inghinala, ar fi o usurare majora pentru mine. Poate o sa mi fac curaj sa merg. M-am temut pana acum de posibilele dureri, dar si de costurile pentru o procedura completa, cu tot cu intretineri. Din moment ce te apuci de o zona, trebuie sa o duci pana la capat, altfel e pacat!

    2. Da, da! Vreau să ajung. Am tot citit despre ei, am fost și la centrul din Afi (unde m-am ales cu pliantul ca și explicații). Mulțumesc pentru impresii! :*
      Am pus pe lista de to do-uri.

    3. Acu multi ani mi-am facut si epilare definitiva in zona inghinala (nu mai stiu cum se cheama firma, dar era cam singura de pe atunci). Intr-adevar…nu au trecut neobservate sedintele :))) durea ca naiba!!! Acum dupa 9 ani, pot spune ca nici nu se vede ca m-a epilat inghinal, dar intr-adevar, nu am fost decat la 5 sedinte in loc de 10 cat recomandau.

      Ma tot tenteaza si pe mine No+vello, dar se pare ca daca ai vitiligo (cum am eu) nu este recomandat. Tot zic sa ma mai interesez exact sa vad de ce nu am voie, daca exista studii ceva care sa lege epilarea definitiva de vitiligo si tot uit 🙁

      Imi place super mult no+vello pentru ca au preturile mici

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.