Daca vara este sezonul nuntilor si petrecerilor din sfera personala, din noiembrie si pana la Revelion ne aflam in plin sezon de petreceri corporate sau gale ceva mai sofisticate.  In aceasta perioada veti gasi de multe ori scris pe invitatie: Dress Code Cocktail si va veti uita lung in sifonier, intrebandu-va cat de soft sau glam sa va imbracati, daca pantalonii de birou ar putea fi o optiune, cat de lunga sau scurta sa fie fusta sau daca rochia de la nunta prietenei este o varianta buna.

Mi-a venit ideea acestui articol pentru ca tocmai ce am fost prezenta la Gala Eva 16 ani, unde dress code-ul era cocktail, iar sutele de invitati au avut tinute mai mult sau mai putin inspirate. Asa in cateva cuvinte, gala a celebrat 16 ani de existenta eva.ro si 40 de premii au fost inmanate vedetelor autohtone pentru munca lor din ultimul an. Cine si ce a castigat puteti vedea aici, caci eu ma intorc rapid la tema de azi.

“Cocktail Attire” este un dress code folosit la foarte multe evenimente, scopul lui fiind de a ghida invitatii in alegerea tinutei. Explicat ca la carte, el sugereaza purtarea unei rochii de petrecere cu o lungime de obicei medie (de la o palma deasupra genunchiului  si pana la jumatatea gambei) sau o tinuta din piese separate dar mai sofisticate, iar la barbati un costum. La barbati este intotdeauna mai simplu. Costum si atat. 🙂

Sugestia dress codului este totusi una in linii mari, pentru ca in alegerea tinutei mai trebuie tinut cont de 2 lucruri:

  1. Locatia evenimentului, care iti mai da o idee in plus despre cat de stralucitoare sau eleganta poate fi tinuta
  2. Cine il organizeaza si scopul evenimentului iti spune exact la ce sa te astepti. Daca este o gala, atunci poti opta pentru ceva mai stralucitor si elegant, daca evenimentul este din zona business corporate, atunci un costum elegant si niste accesorii mai stralucitoare poate fi suficient, daca este din zona media, atunci poti opta si pentru ceva mai glam si/sau indraznet, poate chiar cu rochia de la nunta prietenei. 🙂

Incepem cu ce e mai simplu…

Incaltamintea de cocktail

Sandalele cu toc inalt sunt considerate optiunea cea mai buna, dar eu cred ca un stiletto este la fel de bun, mai ales pe vreme rece. Iubim moda si ne face sa ne simtim minunate, dar nu cand ne aduce pneumonie sau cistita. 🙂 Deci va rog ladies, daca afara sunt 5 grade, lasati sandalele in cutie si scoateti pantofii, ca nu-i bai si nu se supara nimeni. Eu am asortat pantofii nude rose de la Verogia unei tinute all black.

Geanta de cocktail

O geanta micuta este ceea ce aveti nevoie. Punct. Eu am purtat-o pe cea din colectia mea My Dream Bag, care este si ceva mai incapatoare.

Cu sau fara dres?

Depinde! Stiu, pana si eu urasc cuvantul asta, dar chiar depinde. Vara, evident fara. In sezonul rece in schimb, ti-ai pune 100 den atunci cand e frig tare, dar ce-i drept, nu prea e indicat la cocktail, decat daca chiar e spre 0 grade, cand revin la ce am spus mai sus: nu e nicicum fun de la party la spital. V-as recomanda in schimb dresurile plasa nude, care surprizator poate, chiar tin ceva de cald si arata si foarte bine. Testat de mine, va zic!

Trecem la lucrurile complicate…

Little Black Dress – micuta rochie neagra este considerata alegerea safe atunci cand nu ai nici o idee. Este si motivul pentru care LBD este considerata un must-have in orice garderoba.  Am dedicat un intreg articol rochiei negre, asa ca pentru inspiratie dati un click si AICI.

La Gala Eva 16 ani rochia neagra a fost vedeta, fiind purtata inclusiv de mine. 🙂 A fost de asemenea alegerea lui Carmen Negoita si a Elei Craciun.

Rochii de tot felul… Vara in culori deschise sau aprinse, iarna in nuante mai cuminti, rochiile de cocktail pot fi de la scurte si pana la cele lungi pana spre glezna, iar diferenta  o va face materialul, croiala, textura, paietele, dantela si tot asa. Geanina Ilies a fost si prezentatoarea Galei Eva, asa ca tinuta sa rosie Cristallini este de inteles. Majda (actrita) a ales in schimb o rochie simpla gri metal care mi-a placut, mai putin ghetele care nu prea sunt de cocktail. Rochia asta este un exemplu foarte bun de rochie versatila, potrivita in mai multe ocazii, inclusiv in club, revelion, nunta chiar (daca nu e foarte eleganta) si la tot felul de alte petreceri, inclusiv cele de Craciun corporate.

Costumul cu pantalon este tot o alegere usoara si de altfel foarte confortabila. Diana Munteanu si Anca Serea au optat pentru el si nu au dat gres. Daca sunteti curajoase, ultima varianta cu sacoul pe piele mi se pare super sexy si elegant in acelasi timp.

Salopeta. Daca este aleasa bine si potrivita formei corpului, arata senzational si este o optiune mai buna chiar decat rochia clasica neagra sau costumul elegant. Diana Dumitrescu a optat pentru ea, dar cele pe care vi le-am lasat pentru inspiratie arata fabulos.

In 2 piese… Daca nu aveti un costum elegant, atunci chiar si un pantalon clasic de birou merge daca optati pentru o bluza fabuloasa. Aceeasi poveste si la fusta. Combinati o fusta simpla cu o bluza wow si daca o faceti bine, va arata ca o rochie ingenioasa.

Ladies, sper ca parasiti site-ul meu ceva mai lamurite si mai inspirate, asa ca va doresc petreceri faine si tinute in care voi sa va simtiti fabulos, caci e mai mult despre cum te simti si mai putin despre cum arati in ochii altora.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.