Relatia mea cu hainele a fost tot timpul una speciala. Mi-am petrecut copilaria intr-un atelier de creatie, am invatat ceea ce stiu mai intai in joaca si apoi luand lucrurile in serios, studiind cum sa creez ceva care sa aduca bucurie celei care o poarta.

to me, clothing is a form of self-expression. there are hints about who you are in what you wear. (marc jacobs)

Am inteles ce ne bucura pe noi femeile, fiind atenta in primul rand la ce sentimente imi creaza mie o haina sau alta, cum ma face sa ma simt, de ce una imi aduce bucurie si alta nu, de ce o culoare ma face sa arat ca moartea in vacanta si alta ca Afrodita, de ce continuam sa port o haina care nu ma entuziasma, samd.

Am inteles ca nu eram singura care facea asta, mi-am pus mie intrebari ale caror raspunsuri scoteau la suprafata lucruri profunde, temeri, preconceptii. Le-am pus si clientelor intrebarile acestea, iar raspunsurile lor au scos la iveala aceleasi temeri si prejudecati, tipare comportamentale cu radacini adanci in copilarie sau adolescenta, unele mostenite de la parinti, altele dobandite din interactiunea cu cei din jur si din dorinta de integrare.

Hainele ne sunt scut, uniforma in care ne traim viata si cu care ne prezentam in fata lumii.

Unii ne ascundem in ele, altii le folosim pentru a ne facem vazuti, in timp ce ele ar trebui folosite pentru a exprima cine suntem noi cu adevarat. Iar cand ceea ce imbracam ne este benefic din toate punctele de vedere, rezultatul se vede, dar mai ales se simte.

Femeile care se imbraca in total acord cu sufletul lor au o energie aparte. Cand isi iubesc hainele, exista un schimb energetic de la obiect (haina) la cel care o poarta. Despre asta veti gasi mentiuni in feng shui, la experti in amenajarea casei (Marie Kondo) care explica energia obiectelor si cum trebuie sa fie ea in acord cu energia personala.

Hainele nu par un subiect important, dar la cat cheltuim pe ele si la ce coada era la Zara in weekend, mie mi se pare ca sunt. Eu mi-am dedicat cariera pentru a intelege ce se afla dincolo de un stil sau altul, pentru ca am inteles ca garderoba unei femei este de fapt imaginea vietii ei…

Ea si-a trait bucuriile in hainele acelea, si-a asezat visurile pe hartie, si-a plans supararile. Garderoba ii arata evolutia, felul in care a crescut, s-a maturizat, s-a descoperit pe sine sau s-a uitat. Ii arata momentele in care s-a ascuns si cele in care a stralucit, toate “vietile” pe care le-a trait (cum a scris si Diana Cosmin aici).

Eu cred ca fiecare femeie merita sa aiba in dulap doar haine care sa ii permita sa “straluceasca” asa cum isi doreste ea, IN FIECARE ZI. Ceea ce imi doresc eu cu ceea ce fac, este sa le ajut sa se descopere prin hainele pe care aleg sa le poarte, pentru ca felul in care te imbraci inseamna mult mai mult decat hainele pe care le porti. 

Pregatesc ceva special, pentru aceasta perioada mi-a dat timp sa ma gandesc cum pot sa ajut mai mult, mai bine si mai repede, impartasind tot ceea ce am invatat eu de-a lungul timpului. Lucrez deja de ceva timp la acest proiect si imi place tare ce iese. Mi-am dat seama ca de cand sunt designer si stilist, lucrul care m-a entuziasmat cel mai tare si care mi-a adus cea mai mare bucurie a fost sa vad rezultatul muncii mele pe fata si in zambetul clientelor. Pandemia asta mi-a dat ocazia sa duc asta la nivelul urmator… #staytuned 🙂


FOTO: sebastianbacioiu.ro

Daca iti place timpul petrecut pe blogul meu…

Sa stii ca eu ma bucur ca un copil la ciocolata cand primesc un semn de apreciere de la tine: like, share sau comentariu. ? Asa stiu si eu ca ti-a placut, iar tu intr-o secunda ,m-ai facut pe mine un pic mai fericita. Iti multumesc!

Facebook: Urban Diva – by Gia

Instagram: urbandiva_styleblog

Follow my blog with Bloglovin

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.