Ca orice mama grabita si fara vreun talent deosebit in bucatarie, o reteta rapida ce nu presupune decat sa stii sa deschizi niste conserve este mana cereasca.  Am rascolit internetul dupa genul asta de retete si dau intr-o zi peste o idee buna: salata cu ton si couscous.

Sunt convinsa ca ati vazut si voi la supermarket salatele acelea cu ton si legume, asa ca m-am inspirat si din ingredientele lor si pana la urma am creat mixul meu de salata, adaptat gusturilor celor 2 minunati din familia mea, unul mai mofturos ca altul :).

Ingrediente:

2 conserve de ton bucati

1 ceapa mica taiata marunt

1 conserva de fasole rosie

1 conserva mica de porumb

2 oua fierte (optional) – reteta din imagini nu are oua, dar am facut si varianta asta

1 sfert de cana de couscous

zeama de lamaie (dupa gust)

sare & piper (dupa gust)

Daca nu aveti mofturosi ca ai mei, la acestea de mai sus puteti adauga mix de salate verzi, rosii, ardei gras, masline, patrunjel si seminte. Sa fie cu de toate… :))

Dupa ce desfaceti conserva de fasole rosie, transferati continutul intr-o sita si clatiti fasolea cu apa. O sa vedeti ca fasolea sta in conserva intr-un soi de sos dubios 🙂 de care trebuie sa scapati.

Cum sa preparati couscous

Nu cred ca exista ceva mai simplu de atat. Puneti cantitatea dorita de couscous uscat (adica exact cum vine in cutie) intr-un bol si adaugati aceeasi cantitate de apa fiarta peste. Acoperiti cu o farfurie si lasati-l asa vreo 5 minute. Veti descoperi ca in aceste 5 minute apa nu mai exista iar couscous-ul este umflat si gustos.

Amestecati si gata masa! Si va zic, e tare gustos si sanatos. Sa aveti pofta zic!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.