Azi a trebuit sa fac un drum pana la Romana. L-am inceput bine, aglomeratia era decenta, insa cum am intrat pe str General Eremia Grigorescu spre Piata Lahovari m-am oprit. Brusc, o coada fara sfarsit se desfasura in fata mea si nu vedeam prea bine ce anume ne impiedica sa inaintam. Primul gand a fost ca se chinuie vreunul sa parcheze intr-o zona in care daca gasesti loc de parcare la pranz, ti-as recomanda sa te duci sa joci si la loto, caci zi mai norocoasa n-ai sa vezi.

Dupa inca 30 de metri mi-am dat seama ca nu parcheaza nimeni, caci toata piata Lahovari parea o mare parcare dezorganizata, cu alte zeci de masini incercand sa isi croiasca drum printre ele. Si uite asa m-au napadit amintirile din facultate…

ASE-ista, 19 ani, carnet de 6 luni

In primul an de facultate, prin primavara, mi-am luat carnetul. Punctaj maxim peste tot. M-a laudat politistul de cat de bine sofez :), parchez si cat de mult vorbesc. Ca paranteza, eu cand am emotii vorbesc mult. Ei bine, la traseu aveam emotii. Am inchis paranteza. :)))

In cazul in care v-a trecut prin cap, nu, nu mi-a dat carnetul doar ca sa scape de gura mea.    L-am luat pe merit, caci, surprinzator poate, ma pricep la sofat. Inainte de a incepe anul doi de facultate, mi-au luat ai mei masina, caci au decis sa ne mutam din Baba Novac (Bucuresti) in Popesti-Leordeni. Eu m-am lasat convinsa ca in Popesti e mai bine doar cu promisiunea ca imi vor achizitiona un vehicul cu 4 roti, cu care sa ma deplasez de la Cuca Macaii (unde mi se parea ca stam) pana in centrul orasului, la ASE.

Adevarata scoala de soferi e in trafic…

….si mai exact, din Popesti -Leordeni si pana in Piata Romana, in fiecare zi, trecand prin tot traficul si toate tipurile de intersectii pe care o sa le gasiti in cartea aia de o tocim cu totii pentru examen. TOATE.

Apoi, eu sunt o intarziata. Pur si simplu, in capul meu, intotdeauna mai exista timp si sigur, sigur, nu voi intarzia. In facultate chiar ajungeam la timp (de cele mai multe ori), dar cum, n-ati vrea sa stiti. Ai asa o motivatie sa te incadrezi perfect, sa te bagi cum si cand trebuie, sa nu te misti ca melcul in trafic (chiar daca ai bulina galbena in geam), sa schimbi benzile perfect…cand intarzii la examen sau cand iti e jena sa intri in ditai amfiteatrul la 15 minute dupa profesor. Pur si simplu, in fiecare zi, eu n-aveam timp sa imi fie teama de condus.

Cum se invata parcarea in Bucuresti…

…Exersand-o in fiecare zi, in cele mai aglomerate zone din Bucuresti. Pai sa vedeti voi cum e sa ajungi in timp util la facultate, dar sa te invarti ca nebunul pe toate strazile din zona in cautarea unui loc de parcare.

Am invatat sa parchez pentru ca nu mi-am permis luxul de a alege locul de parcare. Gaseai un loc, oricat de mic, acolo o parcai, oricat ar fi durat. In Romana, nu-ti permiti sa treci pe langa un loc de parcare pentru ca nu ti se pare prea usor de parcat acolo. Daca l-ai gasit, parchezi acolo, indiferent in ce pozitie e masina si cate miscari ai facut ca sa o vari acolo. :))) Stai fara grija, nu te judeca nimeni ca nu e la linie. Cat timp nu incurca pe nimeni, e perfect.

In scurt timp mi-am perfectionat tehnica, am invatat toate strazile din zona si toate locatiile unde puteam gasi loc de parcare.  Mi-am perfectionat tehnica vizualizarii si rugaciunile catre sfintii parcarilor. Porneam motorul in Popesti Leordeni, vizualizam locul de parcare si incepeam rugaciunile. Radeti, radeti, dar chiar functioneaza. Asa se invata soferia, cu exercitiu si cu trafic intens, nu asa cu trei masini pe strada si un semafor. Eu va zic, condusul in Bucuresti e ca in “New York, New York” :

If you can make it here, you can make it anywhere

Waze a dus sofatul la un alt nivel

Si cand credeai ca te descurci cu sofatul, a aparut Waze in Romania. Waze ar trebui sa aiba un disclaimer, un mesaj de atentionare pentru incepatori: “Apasa aici daca esti incepator. Ti-am pregatit o ruta speciala. Mai bine stai in trafic decat sa o iei pe ruta cea mai scurta.”

Waze e dumnezeul aplicatiilor de navigatie si m-a ajutat in nenumarate ocazii, dar cand e trafic aglomerat, nu e pentru cei cu inima slaba. Eu n-am inima slaba. :)) Te pune sa faci stanga-dreapta de te ia cu ameteala, in timp ce stai cu un ochi pe ecran si cu unul in trafic, habar n-ai pe unde te afli si nici cand iesi la liman. Cand in sfarsit vezi “lumina” unei intersectii ce pare cunoscuta, te pune sa faci stanga, trecand peste 3 benzi de masini bara la bara. “Bai, esti nebun!” mi-a scapat nu doar o data. :)))) Si iti pui fata cea mai dulce, dai din maini si te rogi de aia de pe trei benzi sa te lase si pe tine sa faci stanga, caci na, pe acolo ti-a zis waze-ul sa faci.  Asa ceva… De ceva vreme ma uit sa vad ce ruta imi da inainte sa pornesc, caci pentru unul-doua minute in minus parca nu merita sa ma transpir pe toate stradutele si sa imi iau “binete” de la colegii de trafic.

37 de ani, mama, carnet de 18 ani, neinfricata 🙂 

PS1. Toate cele de mai sus mi s-au derulat in minte in cele 15 minute petrecute azi in Lahovari. Sa mai zica cineva ca nu e si traficul bun la ceva.

PS2. Cine a mai facut ASE-ul in Bucuresti si mergea cu masina sa apese tastatura in zona de comentarii. Tare-s curioasa cum va descurcati voi.


Daca iti place timpul petrecut pe blogul meu…

Sa stii ca eu ma bucur ca un copil la ciocolata cand primesc un semn de apreciere de la tine: like, share sau comentariu. 🙂 Asa stiu si eu ca ti-a placut, iar tu intr-o secunda ,m-ai facut pe mine un pic mai fericita. Iti multumesc!  

Facebook: Urban Diva – by Gia

Instagram: urbandiva_styleblog

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.