Nu știu femeie care să nu aibă în garderobă o fustă creion, eventual neagră, pe care a cumpărat-o chiar dinainte să înceapă facultatea. E cumva primul model care îți vine în minte când auzi cuvântul fustă, iar dacă lucrezi în mediul corporate, pun pariu că ai deja o mini colecție.

 Mega populară, fusta creion a apărut prin anii ’50 și a fost creată de Christian Dior. Ca o mică paranteză, omul ăsta a fost un geniu al modei și deși nu mă îmbrac în haine vintage, aș purta oricând ceva ce a fost creat de el. Excepțional este puțin spus!  

 Motivul pentru care azi am decis să abordez acest subiect despre care s-a scris mult de-a lungul timpului, este tocmai pentru că mai toate deținem o fustă creion, este una dintre cele mai versatile piese și nu întotdeauna știm ce să facem cu ea. E genul de fustă pe care o asociem în general unei ținute office, când ea poate fi purtată în mult mai multe ocazii, creând de la un look complet nepretențios până la unul foarte elegant, potrivit unui cocktail. 

O vom analiza din toate punctele de vedere, de la lungimea ideală, la cum și când, din ce materiale și cărei siluete i se potrivește ce, astfel că, până la finalul articolului, să aveți o idee clară despre ce puteți face cu fustele pe care le dețineți.  

Lungimea ideală a fustei creion 

 Lungimile pornesc de undeva de deasupra genunchiului și se opresc cam la o palmă sub genunchi. Lungimea ideală, aceea care se potrivește în general majorității siluetelor și înălțimilor, este la jumătatea genunchiului. Asta nu înseamnă că nu puteți purta și mai lungă de atât, dar de aici deja trebuie luată în discuție înălțimea, forma gambelor, gleznelor, șamd.  

 Cui nu i-aș recomanda fustă creion 

 Dacă ești migniona și cu forme, fusta creion nu îți este prietenă. Optează în schimb pentru o fustă în A, care chiar te va ajuta să echilibrezi silueta. Dacă chiar îți dorești foarte mult să porți o asemenea fustă, atunci optează pentru tocuri, ca să creezi puțină înălțime și gambe ușor mai subțiri.  

 La fel, dacă ai gambe groase, evită fusta creion, unde accentul va cădea fix pe ele. Dacă în schimb, te ajută înălțimea, atunci poți opta pentru o fustă creion cu o lungime ce depășește genunchiul cu vreo 2-3 cm, purtată cu tocuri.  

Cu toc sau fără toc?

 Fusta creion arată cel mai bine purtată cu tocuri. Gambele  stau puțin în tensiune, par mai subțiri, tocmai pentru că mușchiul se alungește. Dacă ești o tipă slăbuță cu gambe subțiri, atunci stai fără grijă, poți purta fusta creion la ce lungime dorești, cu toc sau fără.  

 Dacă ești în oricare altă categorie, evident că pe tocuri e cel mai bine, dar poți opta liniștită și pentru cizme înalte. Dacă vrei să o porți totuși și la balerini sau tenesi, atunci mergi pe varianta unei fuste puțin mai scurte.    

Dintr-o mulțime de fuste creion, pe care s-o alegi?! 

Fustele creion nu vin doar în culori uni și terne, ci și într-o multitudine de culori vii și printuri, de la cele florale, grafice și până la animal print. De asemenea, materialele sunt din cele mai variate, de la cele clasice de office, și până la dantele și piele. Le luăm pe rând și vedem cine și în ce situații le poate purta.  

 Fustele conice uni sunt potrivite pentru business și pentru petreceri corporate, chiar și cocktailuri ceva mai fancy, dacă alegeți pentru top ceva mai prețios.

Culorile închise sunt perfecte pentru silueta pară, unde ne dorim ca accentul să fie pus pe partea superioară a corpului. Evident, silueta în V (căpșună) arată minunat în fuste colorate, fie ele uni sau cu imprimeu. Cele cu siluetă clepsidră sau dreaptă pot purta ambele variante.  

 Imprimeurile nu sunt interzise la birou, așa că purtați-le cu încredere. Optați pentru kitten heels dacă tocurile înalte sunt pur și simplu prea pretențioase pentru voi. Dacă optați pentru balerini, alegeți unii cu vârful ascuțit, căci crează iluzia unui picior mai lung și mai subțire.

Citeste si: Cum se combina imprimeurile

 Fustele creion din dantelă arată senzațional și aduc un plus de senzualitate ținutei. Alegeți-le cu încredere pentru petreceri, dar pot fi super opțiuni pentru ținute casual-chic, atâta timp cât le purtați cu un top nepretențios (tricou simplu sau imprimat, cămașă oversized sau pulover) și pantofi sport.  

 Pielea pentru mine are un loc special și îmi place cam în toate variantele posibile. O fustă creion din piele este combinația perfectă între “cuminte” și sexy, exprimă stil, curaj, atitudine. Urcă-te pe tocuri pentru a crește gradul de senzualitate, dar echilibrează lookul cu un top ceva mai cuminte. Alege pantofi sport pentru un stil casual și dacă nu lucrezi într-o corporație cu un dress code strict, ești liberă să o iei și la birou. În sezonul rece arată minunat cu pulovere oversized și dresuri mate, iar vara o poți combina cu un top delicat sau un tricou simpatic.  

 Mai noi intrate pe piață sunt însă fustele conice tricotate, care pe mine m-au cucerit. Au un aer casual și sunt minunate în sezonul rece, pentru că față de oricare alt tip de fustă, astea chiar țin de cald. Arată super cu pantofi sport sau botine scurte, însă să țineți cont că vă vor face să păreți mai scunde dacă lungimea lor depășește cu 3-4 degete genunchiul. Ba mai mult decât atât, în funcție de grosimea materialului, s-ar putea să va adauge și 1 cm în plus pe șolduri. 🙂 Sunt însă minunat de confortabile și cel puțin eu, mi-am asumat centimetrul în plus doar pentru că îmi place tare mult fusta. Pentru un look office, alegeți un pulover în aceeași culoare și o pereche de pantofi cu toc.  

Office, casual sau party? 

Oriunde te-ai duce, fusta creion este o varianta, atata timp cat stii ce sa alegi si cum sa iti construiesti tinuta astfel incat sa nu fie plictisitoare.  Hai sa vedem cum puteti folosi acelasi tip de fusta pentru diferite ocazii, pentru ca, asa cum am mai spus-o, este important sa iti folosesti la maxim toate hainele, altfel sunt bani pierduti ce puteau fi investiti in altceva. 

O garderoba versatila se construieste din haine versatile, ce pot fi purtate in multe combinatii si ocazii. 

Ca sa treci dintr-un stil in altul nu e nevoie decat sa schimbi accesoriile si topul. Mai putin pretentioase pentru tinuta casual si mai elegante pentru o petrecere. Simplu, nu?

Aplicati principiul de mai sus, dar pentru un look si mai elegant la petrecere, optati pentru un imprimeu mai pretios.

FOTO: Pinterest

Cum vi se par ideile mele? 


Daca iti place timpul petrecut pe blogul meu…

Sa stii ca eu ma bucur ca un copil la ciocolata cand primesc un semn de apreciere de la tine: like, share sau comentariu. 🙂 Asa stiu si eu ca ti-a placut, iar tu intr-o secunda ,m-ai facut pe mine un pic mai fericita. Iti multumesc!  

Facebook: Urban Diva – by Gia

Instagram: urbandiva_styleblog

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.