E dimineata. Nu insa si una dintre cele bune. Am dormit prost, m-am trezit de vreo doua ori azi-noapte, ma simt deja obosita si fara chef si sunt in perioada aceea a lunii. Imi vine sa ma cuibaresc din nou in pat si  sa dau drumul la Netflix. As sta acolo toata ziua, pierduta in povestile altora, caci azi nu ma simt in stare sa o traiesc pe a mea.

Ma uit lung in oglinda de la baie. Arat ca naiba. Ma simt ca naiba. Si fix azi am o intalnire importanta. Imi vine sa o aman dar stiu ca un adult responsabil ca mine nu poate face asta doar pentru ca arat ca naiba si ma simt la fel. Adultii nu primesc scutire cand sunt indispusi, ca la scoala. 🙂

Deschid dulapul si ma uit lung la el. Ca sa spun sincer, nu-mi face cu ochiul decat pijamaua de pe mine. Intind mana instinctiv spre o pereche de pantaloni, confortabila si safe. Doar uitandu-ma la ei si ma simt si mai rau. Ii pun la loc si imi plimb mana de pe un umeras pe altul, cautand ceva care sa ma atraga,  in ziua in care nu ma atrage mai nimic. O zaresc si zambesc, in timp ce imi aduc aminte ziua in care am gasit-o in magazinul acela micut din Centrul Vechi. M-am simtit ca un copil care a zarit in sfarsit jucaria pe care si-o dorea tare. Scot umerasul si o privesc cu admiratie.  

“Da, azi pe tine te port. Trebuie sa imi schimb starea de spirit cumva.”

 

Power Outfit = Echipamentul de putere

Am incercat sa traduc cumva “power outfit” si google translate a scris “echipamentul de putere”. :)) Desi nu e cea mai fericita traducere, exprima cumva esenta a ceea ce se doreste a fi o tinuta pe care stii ca in momentul in care o imbraci iti da incredere, stare de bine, putere. Genul de tinuta care te face sa mergi mai drept, mai mandra, sa zambesti mai mult, constienta de faptul ca ascunde tot ce nu vrei tu sa se vada,  arata tot ce trebuie si in care stii ca arati belea 🙂 chiar si fara sa te privesti in oglinda. Tinuta aia in care stii ca esti privita cu admiratie, aia in care te uiti in oglinda si simti furnicaturi de entuziasm, de parca si tu te-ai indragosti de tine. :)) 

Power outfit-ul este ca echipamentul unui super erou. Il imbraci si simti instant ca ai alte puteri. 🙂

Tu ai o asemenea tinuta? Sau macar o piesa de imbracaminte care te face sa zambesti cand o imbraci?

Eu am chiar mai multe. Fusta asta din poze este cea despre care vorbeam in povestea de mai sus. A fost iubire la prima vedere si ma face sa ma simt instant mai bine. Pana la urma, e doar o haina, dar e si o unealta de a-mi creste starea de bine.

 

Imagineaza-ti cum ar fi ca toate hainele sa fie asa, ca un medicament de stare proasta…

Am inceput sa contruiesc tinutele astea pornind de la piese “puternice”, statement daca vrei sa le numim asa: o fusta ampla si frumoasa rau, niste pantaloni din piele, pantofi care arata special, o bluza mai deosebita, o rochie alba de vara in care ma simt super feminina, samd. De-a lungul timpului le-am purtat in diverse tinute si m-am observat pe mine, cum ma vad in ele, dar cel mai important, cum ma simt in ele.  Asa am identificat hainele si tinutele care mie imi dau un boost de stare de bine. Sigur, nu rezolva probleme si nici nu ma feresc de zile proaste, dar imi cresc mie nivelul de energie si parca fac fata altfel.

Daca iti plac fustele ample afla si “Cum se poarta corect fusta ampla

De fiecare data cand am o zi proasta si vreau sa imi schimb starea, cand am o intalnire importanta sau un eveniment, aleg un “power outfit”.

Am dus “power outfit-ul” la un alt nivel cand Ioana, expert feng shui  (ProBallance),  mi-a analizat coloanele destinului si mi-a spus ce culori sa port in anumite situatii ca sa obtin rezultatele dorite. Parea SF, dar dupa ce citesti mai mult si incerci, realizezi ca e un lucru extraordinar sa te folosesti de haine si culori in favoarea ta. Si ca functioneaza.   Acum eu stiu ca daca vreau sa ma simt puternica, daca vreau sa fiu luata in serios, sa negociez contracte, atunci port negru sau gri inchis.  Daca vreau sa stralucesc la un eveniment, port culoarea sinelui, adica nuantele de foc. 

Asa a venit si ideea serviciului de Feng Shui Fashion Styling, care imbina toate informatiile de styling bazate pe silueta, ten, par si ochi cu cele din coloane, calculate pe baza datei si orei nasterii. E styling la cel mai personal nivel. Daca esti curioasa care-i treaba cu Feng Shui Styling, iti las linkul AICI. 

Fa-ti si tu Power Outfits…

…ca un soi de arma secreta pentru momentele in care simti ca nu ai suficienta energie in interior ca sa stralucesti frumos in exterior. Cateodata este nevoie sa pornesti dinspre exterior ca sa schimbi in interior. Afla care sunt aceste “echipamente de putere” la tine in garderoba si vei sti instant ce sa porti in zile in care nu vrei sa porti decat pijamaua.  Pana si Amy Cuddy spunea intr-un super Ted Talk despre cum influenteaza limbajul trupului increderea in sine:

“Fake it till you become it”

Eu as spune asa:

“Wear it, fake it, become it” 😉


Foto: Sebastian Bacioiu

Daca iti place timpul petrecut pe blogul meu…

Sa stii ca eu ma bucur ca un copil la ciocolata cand primesc un semn de apreciere de la tine: like, share sau comentariu. 🙂 Asa stiu si eu ca ti-a placut, iar tu intr-o secunda ,m-ai facut pe mine un pic mai fericita. Iti multumesc!  

Facebook: Urban Diva – by Gia

Instagram: urbandiva_styleblog

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.