A discrimina persoanele cu o alta orientare sexuala decat ceea ce tu consideri “normal”, este la fel de stupid ca si cum ar discrimina unul care mananca  carne pe un vegetarian convins, sau unul care prefera berea pe unul care iubeste vinul, sau de ce nu, unul cu ochii verzi pe unul cu ochii albastri, unul care asculta rock pe unul care asculta muzica clasica, sau chiar si unul care mananca vanilie pe altul care prefera ciocolata. Mai dar ne mai revenim si noi un pic?! Tara si lumea intreaga arde si pe noi ne macina activitatile sexuale ale concetatenilor. #asaceva

Singurul sentiment pe care ar trebui sa il ai fata de orientarea sexuala a oricui este indiferenta.

Asa simplu, sa nu iti pese… Pentru ca zau, de ce ti-ar pasa tie ce face vecinul in patul lui? Ai vrea sa il intereseze si pe el ce faci tu in patul tau? Atata timp cat omul e in intimitatea sa, cu un partener ce a consimtit, nu ne priveste pe nici unul dintre noi ce si cum se intampla acolo. Pentru ca nu e etic, nici moral nici cum vrei tu. E de-a dreptul lipsa de bun simt sa te intereseze pe tine viata sexuala a altuia, ba mai mult sa te dai si cu opinia despre ea si sa nu te opresti nici aici, ba sa o dai in discriminare pe fata si in jignire. Pai nu ar trebui sa iti fie cumva rusine cu tine!?

Cand mai intervine si Biserica care isi da si ea cu parerea lucrurile devin si mai interesante, pentru ca multi pleaca urechea la parerile Bisericii fara sa treaca prin filtru propriu, dar mai ales incalcand regula aia cu egalitatea in drepturi. Adica strict pe subiectul asta, aia care spune ca daca tu ai dreptul sa faci sex cu cine iti place tie, are si celalalt dreptul sa o faca cu cine ii place lui. Da, ce ii place lui nu iti place tie, dar asta e, nu discutam placerile nimanui acum, atata timp cat ele nu ranesc sau omoara pe cineva. Si doar asa ca fapt divers, nici Biserica nu e mai presus de lege, iar legea garanteaza drepturi egale pentru TOTI.   Pe langa asta, este o abatare de la principiile credintei, alea care ne-au invatat ca Dumnezeu e bun, milostiv, nu ne judeca ci ne ocroteste, ba mai mult, el ne-a creat asa diversi, colorati, chiar si cu orientari sexuale diferite. Creatorul clar are umor. Se uita asa la noi si si-o zice: Mai dar cata vreme le-o mai trebui astora sa se lamureasca cum e cu diversitatea?

Ce-i drept, singurul lucru pe care l-as avea de mentionat negativ la adresa lor este ca unii dintre ei aleg sa isi strige drepturile intr-un mod care nu provoaca intelegere din partea celorlalti, provocator, generand o imagine negativa asupra intregii comunitati.  Cand stii ca nu pasesti pe un teren fertil, trebuie sa fii cu atat mai atent la manifestarile ofensatoare. Pe de alta parte, sa nu uitam ca si noi “ceilalti” avem “uscaturile” noastre, provocatorii, ofensatorii si cei care daca nu se dau in stamba si nu provoaca agitatie in jurul lor nu se simt bine. Manifestarile de genul asta nu tin de orientarea sexuala, ci mai degraba de fel de a fi, lipsa de educatie si bun simt. Eu am cunoscut atat un barbat cat si o femeie homosexuali si daca nu ar fi spus ei ca sunt, eu nu mi-as fi dat seama.

Homosexualii si dreptul de a creste copii

Alta discutie spinoasa, in care multi vin cu argumentul suprem: “Creatorul ne-a facut astfel incat sa ne putem reproduce. Homosexualii nu se pot reproduce, din motive evidente, deci clar e treaba necurata la mijloc si clar nu au dreptul sa aiba copii, sa ii infieze, ba chiar si sa ii faca prin modalitati mai mult sau mai putin naturale.”

V-as zice asa atunci: pai hai sa ne apucam sa discriminam si femeile sau barbatii heterosexuali care nu pot face copii din diverse cauze. Adica sunt sterili, fie din nastere, fie deveniti datorita diverselor probleme medicale. Ei bine, nici lor nu li s-a dat posibilitatea sa se reproduca. Cu ce sunt ei mai diferiti din punctul asta de vedere?

Universul are cai ciudate de a mentine un echilibru poate, asa ca pe unii ne lasa sa ne reproducem, pe altii nu. Pe de alta parte, cei ce nu se pot reproduce pe cale naturala, pot creste cu poate chiar mai multa dragoste copiii nedoriti ai celorlalti.  Sa le ingradesti dreptul la a iubi si creste un copil bazandu-te doar pe ce face cuplul in pat, arata clar la ce nivel de evolutie ca natie suntem si cat de departe de unde ar trebui sa fim. Sa vorbim de normalitate si moralitate cu asemenea argumente este de-a dreptul ilar, sa ne dam credinciosi si etici in conditiile astea, arata clar ca multi nu stim ce reprezinta conceptele astea. Mi se pare extraordinar ca societatea noastra ar prefera sa tina copiii abandonati in mizerie si lipsiti de dragostea si caldura unei familii, decat sa ii dea unor homosexuali. Mai bine sa moara de foame decat sa aiba sansa la un trai decent si educatie oferita de un cuplu “altfel”.

S-a ridicat problema influentarii orientarii sexuale a copilului de catre parinti. V-as spune asa: familia “traditionala” din Romania (ca tot s-a vorbit mult despre ea) influenteaza copiii catre un comporament heterosexual. Corect ar fi sa nu ii influentezi deloc, ci sa ii accepti indiferent de ce orientari sexuale ar avea. Realitatea ne arata ca homosexualii se nasc din cupluri heterosexuale, si nu sunt crescuti in familii de homosexuali, ba mai mult, acestia privesc cu mai mare respect orientarile de orice natura ale copiilor lor.

Despre “familia traditionala” in Romania s-ar putea scrie romane, dar eu as vrea sa mentionez atat:  mai toti cei pe care ii cunosc au primit cel putin o palma de la parinti, altii chiar batai zdravene, pe care si le amintesc si acum. Cam asa se facea si inca se mai face educatia in familia traditionala romaneasca, cu respect ZERO fata de copil. In familia traditionala romaneasca, femeia a cazut deseori victima abuzului din partea sotului, ajungand de multe ori la doi metri sub pamant.

Familia traditionala romaneasca ar trebui sa mai evolueze, sa se redefineasca si sa faca un pas spre ceea ce ar trebui sa fie normalitate.

Apoi sa vorbeasca despre ea. Pana atunci insa, mai lasati-ne cu familia traditionala romaneasca. Eu as vrea sa uit de ea si sa ma indrept catre familia romaneasca moderna.

Fotografii: pexels.com (free use)


If you liked my article…

You can share it with friends and subscribe to my newsletter to receive the latest fashion ideas, style tips, book recommendations, home & deco inspiration and interesting stories right in your inbox!

Yes, I’ll subscribe!

Follow me on  Facebook  for more inspiring ideas and news!

Follow my blog with Bloglovin

1 COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.