Anul acesta am hotarat sa mergem in vacanta in Romania, intr-un soi de tur al unor zone nevizitate pana acum.  Prima oprire: Viscri.

Am ajuns la Viscri ca la pomul laudat. 🙂 Cred ca ar trebui sa ii ridice o statuie printului Charles pentru cata reclama a facut acestui sat, acum foarte vizitat in mod special de turisti straini, si mai ales de conationali de-ai printului. Drumul pana in Viscri este presarat pe alocuri cu gropi serioase, asa ca cei cativa km de la drumul principal ii veti parcurge cam cu o viteza maxima de 30 km/h, pe care nu o veti atinge de multe ori. Pentru noi nu e asa o mare surpriza, dar sunt curioasa ce impresie le lasa strainilor. :))

Click pe poze ca sa vedeti cat sunt de frumoase 

Noi am ales sa stam 2 nopti, dar cred ca si una ar fi fost ok. Ne-am cazat la Viscri 44, unde cazarea ne-a multumit, camera fiind decorata in stil traditional. A fost fara TV si fara wi-fi in camera. 🙂  Daca ramai in zona si vrei sa mananci, atunci sa va asigurati ca cei de la pensiune va pot asigura masa pe toata perioada. Nu ai unde manca in alta parte.

Satul nu iti ofera mare lucru. O plimbare prin el iti este de ajuns ca sa vezi casele colorate tipice zonei si sa vizitezi frumoasa biserica fortificata aflata in patrimoniul UNESCOViscri este despre viata la tara, simpla cum e ea. Nu e vreo statiune turistica, drumul e nepavat, este exact asa cum va amintiti viata la tara.  Viscri este genul de loc in care vii ca sa te indepartezi de orice ti-ar putea distrage atentia si sa te concentrezi pe tine. E liniste, uneori prea liniste pentru mine.

Viata mea la tara a insemnat comuna Voluntari de langa Bucuresti :), asa ca satul in forma lui pura e la mare distanta de ce am trait eu si nu ma leaga nici o amintire de el. In schimb, sotul meu a copilarit intr-o zona rurala, asa ca daca il intrebati pe el, lui i s-a parut minunata sederea la Viscri, linistea satului si simplitatea locului. Ii trezeste probabil amintiri din copilarie.

Zona in schimb este foarte frumoasa. Imediat ce iesiti din sat, va veti minuna  de frumusetea peisajului ce vi se asterne in fata. Daca veniti cu bicicletele, am inteles ca sunt trasee frumoase pe care sa biciclesti, asa ca veti avea si activitate de zi.

Video despre popasul la Viscri, zona si casele traditionale

Noi n-am venit nici cu bicicletele, nici mari amatori de umblat la pas printre dealuri nu suntem, asa ca am vizitat Sighisoara, care se afla la nici 50 de km de Viscri. Pentru noi a fost a nu stiu cata oara, in schimb pentru Erica a fost prima data si i-a placut mult. Sighisoara este frumoasa oricand, asa ca ne bucura de fiecare data vizitarea ei.

De altfel, Sighisoara este si o varianta foarte buna de cazare, fiind mult mai ofertanta si un punct de plecare catre mai multe destinatii, inclusiv Viscri. Puteti sa va cazati in Sighisoara si sa va luati o zi ca sa vizitati Viscri si imprejumirile satului.

Urmariti-ne in continuare si va vom duce prin parti foarte frumoase ale Romaniei ce pot deveni si destinatii interesante pentru voi.

Va las acum caci e tarziu si wi-fi-ul e ceva de lux…merge doar noaptea sau deloc 🙂 Bloggingul de pe drum e mai complicat decat credeti. Noi nu mai suntem in Viscri acum, asa ca voi reveni cu urmatoarea locatie de vis.

Pups

1 COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.