Nu-s genul care sa se ia de “Valentin”. Nu ma supar ca exista , nici ca se sarbatoreste pe la noi, nici ca-i imprumutat. Nu-s asa nationalista cand vine vorba de sarbatori, ci mai degraba cred ca e frumos sa avem mai multe ocazii de a ne bucura si de a ne reaminti de lucrurile care conteaza. Dar cumva, dintre toate sarbatorile, asta a inceput sa imi dea stari de nervozitate, combinate cu usor lesin si greata pe alocuri. :))

Pe de o parte, cred ca mi se trage de la inimioare.  Prea multe, prea peste tot. Pe de alta parte, pentru ca mi se pare ca dragostea ar trebui sarbatorita in fiecare zi si nu cu inimioare si cuvinte siropoase spuse o data pe an.  Dragostea nici macar nu trebuie demonstrata in fiecare zi, dar ar trebui sa se faca simtita.

sf valentin love

Dupa cati ani oare iti pierzi cheful de sarbatoreala?

Apoi, cred ca-i si varsta, caci clar nu il mai astept pe Valentin cu vreo infrigurare. 🙂 Altfel se punea problema in adolescenta, cand era un dezastru daca nu aveai de la cine primi o inimioara. Chiar si prin facultate, i-as fi batut obrazul domnului o saptamana daca nu s-ar fi prezentat in sfanta zi de Valentin cu o dovada de iubire. Acum insa, parca mai mult ma impresioneaza gesturile dragute in oricare alta zi, acum nu ma astept la cadouri extravagante si cine super romantice fix de Valentin. Poate ca am epuizat deja toate inimioarele, canutele, pernutele, albumele foto de-a lungul anilor. Acum am ajuns doar la esenta.

Stateam de vorba azi cu niste prietene, toate cu relatii lungi si/sau copii. Am prieteni pentru care Valentin e doar 14 februarie, altii care fac gesturi mici, doar de ei stiute,  iar unora carora li se aliniaza planetele si ies si ei la o cina linistita, in timp ce copiii au fost plasati pe la bunici.  Toti am depasit 30 de ani.

Vreau sa cred ca pe masura ce inaintezi in varsta vezi dincolo de poleiala, ca iubirea se intretine nu doar de Valentin, ca a fi alaturi cand e cu adevarat nevoie iti arata de fapt iubirea. Dar daca e nevoie de o sarbatoare ca sa ne aducem aminte mai des de cei de langa noi si sa ii apreciem mai mult, atunci zic: Sa fie Valentin in fiecare zi! :))

SaveSave

SaveSave

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.