Dupa cele 2 nopti la Viscri despre care va povesteam zilele trecute, ne-am oprit pentru alte 2 nopti la Valea Verde Retreat, o oaza de liniste si mult verde din satul Cund, judetul Mures, aflat cam la o ora de Sighisoara. Valea Verde Retreat apartine unui cuplu de nemti, Jonas si Ulrike Schaefer, care au ajuns acum multi ani in Romania si s-au indragostit de ea, stabilindu-se definitiv in satul Cund.

Ei au cumparat cateva case si gospodarii din Cund pe care le-au renovat si transformat in locatii turistice. Desi au mai multe case in Cund ce pot fi inchiriate, Valea Verde reprezinta inima afacerii celor 2 soti si  locul unde exista si restaurantul. In Valea Verde sunt doar 4 apartamente ce pot fi inchiriate, fiecare dintre ele fiind de fapt niste mici casute cu prispa.

Noi ne-am cazat in apartamentul 4 (detalii aici), foarte dragut si intim decorat. Nu exista nimic opulent dar nici nu poti spune ca iti lipseste ceva. Casele sunt cele vechi, construite din caramida, dar renovate si adaptate nevoilor unui turist. M-a uimit din prima clipa faptul ca afara erau peste 30 de grade, iar inauntru cred ca erau 22 de grade, fara a avea aer conditionat.

Cina are minim 3 feluri: o supa in cantitate mica (cam o ceasca), un fel principal si un desert. Desi initial am ridicat o spranceana cand am auzit ca sunt minim 3 feluri de mancare la cina gandidu-ma ca sunt prea multe,  apoi am mai ridicat una cand am vazut supa crema intr-un pahar :), la finalul cinei am realizat ca le-au dozat perfect astfel incat sa te saturi dar sa nu te rostogolesti de la masa. 🙂 Mancarea a fost intr-adevar foarte buna si surprinzatoare. Micul dejun diversificat si foarte bun, pranzul ok, iar cina un mic festin culinar. Folosesc foarte mult trufele, asa ca nu a existat masa fara trufe, fie ca le amesteca cu unt, cu paste, cu piure sau cu mai stiu eu ce. 🙂

Valea Verde  a primit in 2017 premiul “Best Guesthouse in Romania”, asa ca poti spune ca esti macar curios sa descoperi secretul succesului si devii chiar usor pretentios dupa ce auzi asta. Spatiul exterior este generos, cu un iaz, masute si sezlonguri amplasate pe pajistea verde. Tot la ei, de pe sezlong, am putut vedea pe dealul din imediata apropiere a gardului proprietatii cum alergau liberi cativa cai. Noi nu ne-am aventurat prin imprejurimi ci ne-am dorit sa ne bucuram de liniste si de relaxare totala. Daca ar fi sa le reprosez ceva, este ca nu au acordat prea multa atentie si copiilor, locul de joaca fiind slab dotat si neingrijit, asa ca Erica nu a avut prea multe de facut. Cred ca e minunat sa mergi in grup acolo, astfel copii se antreneaza la joaca si adultii la vorba, ajutati de selectia generoasa de vinuri.

V-as mai recomanda sa fiti rapizi la dus pentru ca riscati sa ramaneti fara apa calda. Incalzirea apei se face cu boiler electric, cei drept cu vreo 160 de litri de rezerva, dar daca intrati 3 unul dupa altul, ultimul s-ar putea sa aiba surprize. In cazul nostru, eu am fost norocoasa. 🙂

Daca doriti sa lucrati in liniste acolo, nu va bazati prea mult pe wi-fi si retea mobila. Desi initial a mers foarte bine, o ploaie mai zdravana s-a lasat si cu caderi de tensiune, wi-fi si retea mobila inexistente pentru mai mult de 16 ore.

Una peste alta, noi am gasit Valea Verde frumoasa si prietenoasa, iar cele 2 nopti de liniste ni s-au parut suficiente si ne-au pregatit pentru continuarea vacantei prin Romania.

Va las acum sa descoperiti Valea Verde din video si ne revedem curand cu o alta locatie de vis.

Pups

SaveSave

1 COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.