Am lasat Valea Verde in urma si ne-am indreptat spre Iasi, pentru un weekend prelungit presarat cu muzica buna marca Afterhills. Pentru ca drumul era lung pentru a-l strabate cu Erica intr-o singura zi, am stabilit ca vom mai face o oprire, asa ca am ales o pensiune undeva intre Cheile Bicazului si Piatra Neamt. Ne-am oprit la Castelul de Smarald pentru o noapte, pensiune pe care v-o recomand daca aveti nevoie de cazare in zona.

Pana la Castel insa, drumul ne-a dus pe langa Salina Praid si prin Cheile Bicazului, asa ca am facut o oprire de vreo 2-3 ore la salina. Am vizitat acum vreo 3 ani salina Turda si ne-a placut mult, dar am ramas impresionati si de Praid. In primul rand este foarte mare, iar galeriile te poarta in tot felul de directii, unde cei ce o administreaza au amenajat de la mese cu scaune pentru relaxare, locuri de joaca pentru copii, aventura parc, cafenea, o biserica si chiar un restaurant. Exista si un punct de observare unde poti vedea partea neamenajata a salinei.

In al doilea rand, traiesti senzatia ca parca ar fi o alta lume acolo, departe de arsita de deasupra, departe parca de tot. Se joaca badmiton si tenis de masa, ba chiar am vazut multi cu laptopuri care fie lucrau, fie se uitau la filme. 🙂

Pentru ca timpul nu ne mai permitea, am condus apoi fara oprire prin Cheile Bicazului, dar am apucat sa le filmez.  Uitasem cat de spectaculoase sunt, cat de stramt e drumul pe alocuri si cat de impresionat e sa ai in stanga si in dreapta zgarie-nori de stanca. 🙂 Vom reveni cu siguranta acolo pentru o sedere mai prelungita.

Pana la urmatoarea oprire, va las video-ul de la Praid si din Cheile Bicazului. Revin curand…

Pups

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.