Desi nu era un subiect pe care il aveam pe lista mea de articole, in ultima perioada am tot vazut foarte multe persoane purtand hai sa ii spunem “incorect” fusta ampla si m-am gandit ca poate totusi e nevoie de el. Acest “incorect” este un termen pe care nu imi place sa il folosesc, pentru ca in principiu putem purta ce ne place si cum ne place, dar din punct de vedere stilistic, purtarea “corecta” a unui obiect vestimentar aduce doar avantaje. Experienta mea imi spune ca de multe ori nu stim foarte bine cum ar trebui sa contruim “corect” o tinuta si nu neaparat ca nu ne intereseaza sa o facem, asa ca azi m-am decis sa punctez succint cum anume purtam fusta ampla.

O fusta ampla, fie ea un clos simplu, cu incretituri mai multe sau mai putine, mai dramatica sau mai putin, cu cute mai mici sau mai mari, mai dese sau nu,  este o piesa pe care o recomand mai tuturor, o piesa versatila si care aleasa corect poate fi folosita intr-o multitudine de situatii.  Am ales si eu cu grija imaginile din board-ul inspirational astfel incat sa aveti exemplificate mai multe tipuri de fuste ample, purtate in stiluri diferite, de la casual si pana la office, cu tenisi sau tocuri inalte.

“Regulile” de buna purtare ale fustei ample

Fusta ampla se poarta cu bluza in betelia fustei. In 95% din cazuri. Aici de fapt apare si greseala pe care eu am sesizat-o de prea multe ori in ultima perioada. Indiferent de lungimea fustei, multe femei aleg sa puna top-ul peste betelie si nu de putine ori lungimea top-ului depaseste betelia si cu 10 cm.  Mai rau decat atat, top-ul nu este neaparat unul cambrat, ceea ce face tinuta si mai dezavantajoasa. Multe dintre ele fac asta pentru ca au senzatia ca le acopera burta, ceea ce in cazul lor, nu face decat opusul: adauga volum in zona burtii, talia dispare si practic adauga vizual si niste kg in plus. Daca fusta este lunga si nu foarte voluminoasa in partea inferioara, efectul este cu atat mai pronuntat.  Regula de purtare a bluzei in fusta este si modalitatea cea mai populara dar si cea cu care sigur nu dai gres, indiferent de silueta. 

Fusta ampla se poate purta cu un top scurt. Topul poate fi mulat sau mai largut si trebuie sa se opreasca deasupra sau fix pe betelie. Poti opta chiar si pentru un pulover, atata timp cat se opreste pe linia beteliei. Top-urile ce lasa sa se intrezareasca pielea se poarta doar de cele carora le permite silueta… am vazut prea multi “colacei” expusi in vara asta si am tinut sa mentionez si asta.

Poti purta topul peste fusta daca folosesti o curea ca sa marchezi talia. 

Nu e cea mai frumoasa tinuta, dar explica la ce ma refer. 🙂

sursa poza

surse: profilul meu de Pinterest, Athantic Pacificbrightontheday.comgirlwithcurves.com, cupofjo.com, halliedaily.com, Man Repeller, Curvyisme,galantgirl.com

Sper ca nu m-am pierdut in detalii si ca articolul asta clarifica tot ce era important de stiut despre cum se poarta fusta ampla…

Pups,

Gia

SaveSave

SaveSave

1 COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.