Cand vine vorba de tinute ce contin macar o piesa din dantela, va spun sincer ca reusita tinutei depinde mult de tipul de dantela si de croiala piesei. Am vazut piese din dantela fabuloase, dar si piese din dantela dezastruoase, asa ca da, dantela intr-o tinuta poate fi WOW sau NOOO. Dantela este de multe ori asociata tinutelor pretioase si purtata de obicei la evenimente, dar ocolita de cele mai multe ori cand vine vorba de tinute casual, nu mai zic cand ne gandim la cele office. Nu prea stim ce sa facem cu ea, cu ce sa o combinam sa nu para prea eleganta ori prea sexy.

Eu de cand am vazut poza asta pe Pinterest, mi-a ramas gandul la bluza alba din dantela, asa ca atunci cand am gasit in magazin la Stradivarius bluza din tinuta mea, am luat-o fara sa o probez. Alba nu aveau, modelul nu este acelasi, dar delicatetea dantelei si croiala interesanta m-au cucerit instant. Si ca sa nu credeti ca a costat o avere (desi arata ca si cum ar fi costat), va spun ca am dat uluitoarea suma de 20 de lei… ce-i drept, redusa vreo 70%. :)) Am avut noroc, pur si simplu.

Cu ce combini dantela in tinute casual?

De la denim, pantaloni clasici de birou, sarafane sau fuste simple, dantela merge perfect atata timp cat ea ramane vedeta si restul pieselor nu incarca tinuta. Asa ca, nu faceti abuz de accesorii si lasati piesa din dantela sa fie in centrul atentiei. Bineinteles ca lucrurile se complica putin daca vreti un look ceva mai glam, dar nu abordam azi varianta complicata, unde trebuie sa stii exact cat si ce sa combini ca sa nu o dai in kitch.

Tinuta propusa de mine azi este destul de simpla, o bluza din dantela si o pereche de pantaloni simpli office, dar combinatia de culori, complementata frumos de geanta colorata si pantofii fabulosi, o fac interesanta.

Puteti sa o purtati la evenimente de zi, conferinte chiar, la birou daca nu aveti un dresscode strict, iar daca vi se pare  ca dezvaluie prea mult in varianta mea, atunci o vesta sau un sarafan peste o va face super safe. 🙂 Eu am purtat-o pe sub rochia din lana pe care ati vazut-o si in articolul acesta si a aratat fabulos. Acolo o purtam ca rochie, in poza de mai jos ca vesta. 

Dantela delicata arata exceptional cu o pereche de blugi girlfriend si chiar bocanci, cumva in antiteza dpdv stilistic, dar tocmai faptul ca vin din “lumi” diferite le face sa arate cool impreuna. Un cardigan oversized iti va tine de cald pe timp de iarna, iar vara esti libera sa lasi dantela la vedere. Daca iti e teama ca dantela este prea transparenta, poti oricand opta pentru un maiou finut pe dedesubt.

Photo: Pinterest (links in contul meu)

Photo Gia: Photographa Cris Petcu

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.