De curand ma uitam la emisiunea lui Rachel Hunter “Tour of beauty” si aflu ca exista o aplicatie prin care poti descoperi foarte simplu cate ingrediente cu potential periculos contine un produs de beauty, chiar inainte de a-l cumpara, pe baza listei de ingrediente mentionata pe eticheta. Nu au mentionat numele aplicatiei, dar pentru ca mi s-a parut senzational, am facut putina munca de detectiv si am descoperit-o.

Clean Beauty se numeste si este dezvoltata de OFFICINEA, un producator de cosmetice naturale din Franta. Imediat ce am instalat-o am si inceput sa imi testez produsele pe care le detin si am avut cateva surprize de la branduri la care nu ma asteptam.

Cum functioneaza?

Instalezi din App store (IOS si Android) si dupa ce o deschizi apesi ANALYZE. Apesi apoi “Take a picture” si incerci sa incadrezi lista de ingrediente in zona indicata. Merge atat in modul portrait, dar si landscape.  Faci poza si apesi Analyze. Iti va aparea o lista cu toate ingredientele controversate, cu explicatii la fiecare dintre ele. Vei descoperi astfel daca ingredientul este sintetic sau natural, daca este alergen si ce efecte negative asupra organismului poate avea.  Va spun ca dupa ce citesti, te vei gandi de 3 ori daca mai folosesti produsul respectiv.

 

Poti verifica orice produs chiar in magazin, inainte de a-l cumpara. Eu am cateva produse ale caror ingrediente nu sunt trecute pe flacon, asa ca am cautat online lista cu ingrediente si am pozat ecranul calculatorului, dupa ce am restrans cat am putut fereastra, astfel incat sa pot incadra lista cu ingrediente in zona indicata de aplicatie.

Am avut surpriza neplacuta ca un ser foarte fain de la Bioderma sa contina 3 ingrediente controversate dar am si  descoperit ca Skincode Essentials este o gama super curata. Produsele mai ieftine contin cel putin un produs periculos, dar sa spunem ca era de asteptat. Chiar daca nu ai un buget ridicat pentru cosmetice perfect curate, tot mi se pare o aplicatie wow pentru ca poti macar  compara produsele si alege pe acelea cu continut ceva mai redus.

Cea mai mare surpriza a venit de la o crema de maini mini de vreo 4 lei (cred) de la Balea (marca DM), pe care mi-am luat-o de curand ca sa o tin in geanta. Nu contine nici macar un ingredient periculos. O sa urmaresc produsele Balea mai indeaproape caci par a fi tare surprinzatoare.

Va recomand sa o instalati si sa va testati produsele. Apoi reveniti aici si impartasiti descoperirile voastre.  Abia astept sa aflu ce descoperiti. 🙂

Poza: Officinea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.