#WearTheChange este conceptul sub care C&A a lansat pe 8 februarie prima sa colectie de moda sustenabila, marcand momentul inceperii unei noi ere, una in care nu trebuie sa mai conteze doar cum arata hainele pe care le cumparam, ci si impactul lor asupra corpului nostru si mai departe asupra planetei.

wear the change c and a theurbandiva style blog

Este suficient sa te uiti pe fereastra si sa iti dai seama ca este primavara in mijloc de Februarie, pe cand in alte parti ale lumii a nins pentru prima data iar altii se lupta cu cantitati uriase de zapada sau ger cumplit. Este clar ca lucrurile se schimba, in fiecare luna, chiar sub ochii nostri. Este la fel de clar ca si noi trebuie sa ne schimbam.

Industria modei este una foarte importanta si profitabila. Toti cumparam haine..din ce in ce mai mult, conform statisticilor internationale. Impactul industriei asupra mediului este urias, utilizand cantitati extraodinare de apa, energie, pesticide, etc. Poate de aceea este mai important ca oricand sa ne schimbam felul in care privim, alegem si purtam o haina, ajustand astfel cererea si motivand companiile sa ia masuri. Tu cand te-ai gandit ultima data din ce sunt facute hainele tale, cand te-ai uitat ultima data la eticheta si nu doar la cum arata?

Arata bine. Simte-te bine. Fa bine. 

C&A a crescut in ochii mei tocmai datorita implicarii in schimbarea planetei prin ajustarea procesului de productie. C&A a fost primul retailer care a dus ideea de modă circulară la un nou nivel prin lansarea în premieră a primului tricou 100% reciclabil certificat cu nivel Gold de către Cradle to Cradle™ . Această reuşită a fost premiată cu “Inovația sustenabilă a anului”.

Peste jumatate din hainele lor sunt produse sustenabil, insemnand mai mult respect pentru natura si om, cu minim de risipa, de multe ori din fibre reciclate.

Stiai ca C&A este cel mai mare utilizator de bumbac organic din lume?

Nici eu nu stiam pana de curand. Fermierii ce cultiva bumbac organic nu folosesc fertilizatori si pesticide periculoase. Un produs sustenabil inseamna materiale curate si procese de productie ce utilizeaza energie regenerabila, emisii de carbon reduse si curatarea apei folosite, minimizarea pierderilor si maximizarea calitatii. C&A foloseste bumbac organic mai ales pentru produsele purtate direct pe piele: tricouri basics, lenjerie intima sau in colectia pentru bebelusi.

Bumbacul bio nu este neaparat mai scump

Ne-am obisnuit ca orice inseamna bio sa fie si scump. Spre surprinderea mea, C&A spune ca bio inseamna de fapt reducerea costurilor cu pesticide si fertilizatori folositi, ceea ce duce la costuri finale mai mici.

Cum ar fi sa stii ca bio inseamna normalitate? Cum ar fi sa stii ca resturile sau hainele vechi sunt reciclate si transformate in colectii noi si moderne? Cum ar fi sa stii ca hainele sunt vopsite cu grija fata de sanatatea ta? Cum ar fi sa stii ca poate exista si moralitate in business? Cum ar fi sa redefinim normalitatea?

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.