Unde mergem sa mancam azi? Mai stii vreun loc fain? Unde sa ne intalnim  cu prietenii? Vreo terasa draguta stii? Parca as mai schimba locul… Vreau sa ies, dar zau daca imi vine in minte vreun loc in care as vrea sa merg acum. 

Cam astea sunt intrebarile din fiecare weekend pe care ni-l petrecem in Bucuresti, caci daca de luni pana vineri mancam de obicei acasa, in weekend imi place sa dau skip la gatit. Stiti cum e, sa fie weekend si pentru mami.  Evident ca stim si noi cateva locuri dragute si cu mancare buna, dar nu ca prietenii nostri fara copii, care inca isi mentin programul de tineri si nelinistiti. La ei apelam de fiecare data cand nu mai stim pe unde sa mergem si la cea mai plimbareata dintre ei am apelat chiar zilele trecute, ca sa pun la punct pentru noi toti o lista cu cele mai cool localuri din Bucuresti. 

Miss Valery, asa cum se semneaza in online, este o tipa super smart, corporatista de la 9 -18 si vanator de locuri faine in rest. Este pasionata de calatorii si dependenta de carti. A dus dependenta la un alt nivel cand a lansat impreuna cu o alta prietena de-a mea, Serial Readers, site-ul si clubul de carte. De fiecare data cand nu stiti ce carte ar merita atentia voastra, intrati repede pe Serial Readers si sigur veti parasi site-ul cu o lista lunga.

Asa cum va spuneam, am rugat-o pe Miss Valery sa imi spuna ce localuri ne-ar recomanda si impreuna am conceput o lista cu 20 de locuri minunate din Bucuresti ce merita banii si timpul vostru. 

  1. Cismigiu – Bistro la etaj este probabil cea mai nou deschisa locatie din Bucuresti, situata la etajul 6 al vestitului hotel Cismigiu.  Te vrajeste cu atmosfera foarte occidentala, designul roz (cel putin pe mine :)), cu peisajul minunat din candva “micul Paris” si cu servirea inca ireprosabila. In plus, Miss Valery spune ca au deserturi minunate si oleaca scumpicele, dar ca a meritat fiecare banut. 
  2. Atelierul de tarte e magic inca de la nume. Stii sigur ca te vei simti bine intr-un loc care pune “tarte” si “atelier” in denumire. Eu iubesc tartele si am crescut intr-un atelier. Era clar ca ma voi simti ca acasa. 🙂 Pe Miss Valery au cucerit-o cu “Ouale mofturoase” si pastele, pe mine m-au castigat pe veci cu quiche-urile si cu tarta Citron Meringue, care m-a facut sa inteleg in sfarsit zicala “curcubeu pe cerul gurii”. II gasiti pe Ion Mihalache 20. Va avertizez insa sa nu le calcati pragul daca intentionati sa slabiti. Va trebui sa faceti foamea toata saptamana ca sa compensati. Atelierul de tarte
  3. Kane Studio – Seasonal Bistro (str. Tunari 60) merita o vizita daca vreti sa mancati preparate de chef la preturi  accesibile. Meniul nu este fix si Valery mi-a soptit ca cel mai bine e sa mergi la brunch. 
  4. Camera din fata este o ceainarie/cafenea cocheta din piata Amzei. Daca ati descoperit la ei in meniu ceva ce va place mult, atunci sa stiti ca puteti lua si acasa, caci au un magazin aromat plin cu ceaiuri, cafele si bombonele. Paradis. 😉Camera din Fata Camera din Fata Camera din Fata
  5. Osteria Ciao Niki este un restaurant cu specific italienesc, care se diferentiaza de puzderia de restaurante italienesti din Bucuresti prin faptul ca au preparate custom made. Mai exact, te intreaba ce ai vrea sa mananci, ce iti place si de acolo construiesc impreuna cu tine un preparat personalizat, cu ingrediente care sa te bucure de la prima pana la ultima imbucatura. Daca v-am facut curioase, atunci sa stiti ca ii gasiti pe str  Mihai Eminescu nr 90. Osteria Ciao Niki Osteria Ciao Niki
  6. Linea este un vestit rooftop bar din Bucuresti, care pe langa designul cool, te cucereste instant cu privelistea de pe Calea Victoriei, colt cu Lipscani. Evident ca daca iti propui sa prinzi apusul pe terasa, nu vei fi dezamagita de atmosfera speciala creata de amplasamentul locatiei, muzica si oamenii faini. 
  7. Energiea  (str Ion Brezoianu 4) este un loc preferat si de noi, nu doar recomandat de Valery. Ne plac muuult cartofii lor, humusul cu carne si coastele. Dupa un pranz duminical la ei ne indreptam intotdeauna spre o cafea la Origo (care sunt fix langa) si un biscuite pentru Erica, pe care le savuram la pas prin centrul vechi. Ca sa dam jos cartofii, evident. 
  8. Paine si Vin se afla langa Energiea si face parte din acelasi grup. Noi nu am ajuns inca, dar Valery spune ca i-a placut mult. Asa cum ne anunta inca din denumire, sunt axati pe preparate care merg cu tot felul de paini, painici, turte samd si vin. Simplu si bun. 
  9. Simbio e deja de ceva timp pe lista de locuri cool din Bucuresti. In gradina cu gutui e foarte draguta atmosfera si daca te nimeresti in septembrie s-ar putea sa te trezesti si  cu o gutuie cazuta din copac fix pe masa ta, in farfurie sau Doamne fereste in cap. Nu zis degeaba, ni s-a intamplat anul trecut sa vedem asta, doar ca am stat la masa norocoasa si nu ne-a picat noua. :)) In rest, localulul e super dragut, mancarea buna si sunt motivul pentru care m-am apucat sa fac clatite pufoase acasa. Clatitele lor pufoase cu ricotta, banane şi sirop de arțar sunt cele mai delicioase. 
  10. Despre Voila Bistro am aflat ca este romantic iar gradina superba. Cu un decor hipsteresc si cu surprize zilnice in meniul frantuzesc,  Voila pare ca a cucerit deja multi clienti care se simt acolo ca acasa. Voila BistroVoila Bistro
  11. Dianei 4 se afla pe strada cu acelasi nume si e pe lista mea de locuri care imi plac de ceva vreme. Atat eu, cat si Valery, va recomandam sa mergeti la brunch, cand pe langa mancare, primiti si o cafea buna, in aceeasi bani. Eu imi comand de fiecare data Huevos Rancheros. 
  12. Hashtag Pub este un local cool cu design scandinav situat intr-o zona mai putin cool: Mihai Bravu 32. Se pare insa ca atrage clienti din tot Bucurestiul pentru mancarea foarte buna si preturile decente. 🙂 L-am pus pe lista la recomandarea lui Miss Valery si sigur vom ajunge curand si pe acolo. 
  13. The Urbanist este un spatiu deosebit pentru ca imbina barul-cafenea cu un magazin de cool urban fashion. Este genul de loc in care te duci mai mult pentru atmosfera si gama impresionanta de bauturi si mai putin pentru mancare, dar clar un loc in care trebuie sa intri macar o data. Il gasiti pe strada Caldarari 3, langa Hanul lui Manuc. the Urbanist
  14. Alt Shift si terasa Control sunt doua dintre locurile noastre preferate, nu doar al lui Valery. Se mananca bine si este in general aglomerat, dar aglomerat frumos, cu oameni la care iti e drag sa te uiti. Va recomand din suflet snitelul de vita cu dulceata de ceapa. Terasa Control
  15. Van Fruct este locul in care te opresti pentru sucuri proaspete si gaufre delicioase. Aveti insa grija sa verificati programul inainte sa porniti spre el, caci nu e deschis de la 9:30 la ora 17:30. 
  16. De Beca’s Kitchen am auzit de la o prietena si l-am vizitat deja o data. M-am bucurat sa il descopar si pe lista lui Valery, caci acolo am mancat niste creveti in sos de Dumnezeu ce a pus fata aia in el de au iesit atat de minunati. Localul e micut si necesita rezervare din timp. Il gasiti pe str Mihai Eminescu nr 80 si ne-a placut, nu este insa si in categoria celor ieftine. 
  17. NOR este cel mai inalt loc din Bucuresti in care poti lua masa, deci doar si pentru asta merita o vizita. Faceti rezervare din timp insa si cereti masa la geam. Va recomand o cina fix cand se ingana ziua cu noaptea. Au niste cocktailuri foarte interesante iar la mancare eu m-am indragostit de salata de vinete coapte cu chutney de roșii, maslinele in ulei de portocale si hummus. Dar eu sunt mai mult pe vegetale. 
  18. Stadio si
  19. Social 1  sunt 2 localuri faine ce fac parte din acelasi grup cu NOR. Foarte cool designul, bun si meniul, insa nu neaparat cel mai wow din oras. Isi merita insa locul pe lista asta scurta.
  20. Taverna Zavat este un restaurant cu specific grecesc situat pe Popa Nan 16. Eu l-am adaugat pe lista lui Valery, asta ca sa ii fac si eu o recomandare. Daca va place grecesc si pescaresc, atunci clar ar trebui sa puneti Zavat pe lista, caci mancarea este delicioasa, desi decorul nu atrage prin nimic.  Va recomand sa incercati crevetii cu sos de unt si usturoi si cei cu sos cognac, salata de vinete greceasca si icrele de stiuca. Am fost de atatea ori incat pot spune ca este oficial restaurantul pe care l-am frecventat cel mai mult. Taverna Zavat

Sunt convinsa ca acestea 20 nu sunt singurele locatii faine, asa ca va rog sa contribuiti si voi la extinderea listei cu o recomandare, ca sa stim unde sa ne uitam cand suntem in pana de idei dar cu chef de iesit. 

Update:

21. 5ENSI by BeanZ Cafe este un loc in care imi place mult mancarea. Localul din Piata Victoriei de langa cladirea Qreator arata cool, dar daca tot umbli prin localuri cu design frumos ajungi sa nu te mai impresioneze atat de mult designul, ci mai ales ce mananci. Veti gasi un meniu cu preparate interesante preluate din diverse bucatarii internationale, deci aveti ce alege, dar cu un twist  a la 5ensi.


Daca iti place timpul petrecut pe blogul meu…

Sa stii ca eu ma bucur ca un copil la ciocolata cand primesc un semn de apreciere de la tine: like, share sau comentariu. 🙂 Asa stiu si eu ca ti-a placut, iar tu intr-o secunda ,m-ai facut pe mine un pic mai fericita. Iti multumesc!  

Follow my blog with Bloglovin

4 COMMENTS

  1. Gia, uite alte cateva sugestii: Journey Pub, ViVo Food , Dialogue Social Bar, Verona Cafe, Boutique du Pain, Restaurant Pescarus din Herastrau, Hard Rock Cafe, Alouette, Embassy, J’ai Bistrot.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.