Ai primit o invitatie la nunta? Inainte de a raspunde invitatiei, ar fi dragut daca ai citi textul de mai jos. 😉

E sezon de nunți. De fapt, de vreo 2-3 ani încoace, e sezon 9-10 luni din an, căci am descoperit cu toții că nu e musai să te căsătorești la 35 de grade C, ci ca merge și în primăvară când înfloresc pomii, că iarna nu e chiar atât de frig de când cu încălzirea globală și de ce să nu o spunem pe aia dreaptă, restaurantele încă îți iau mai mulți bani pe meniu din iunie până în octombrie.

Așa că da, sezonul de nunți a fost extins, deși îngrămădeala cea mai mare de la biserică se întâmplă tot pe perioada vacanței mari.

Dacă mă întrebați pe mine, miresele sunt de “vină”, căci dacă mirele e rezistent la frig și oricum trebuie să poarte 3 straturi de haine, indiferent de gradele din termometru, fetele vor să îmbrace doar rochia de mireasă, eventual cu spatele gol, spate ce doresc a fi surprins în fotografiile profesionale, căci nu ai plătit minim 1000 de euro pe rochie și încă o mie pe fotograf ca să nu iasă așa cum îți dorești. Și asta va spune una care a avut nunta pe 31 iulie, în probabil cea mai călduroasă zi din an, lucru care nu m-a deranjat absolut deloc, căci eu iubesc căldura, în timp ce soțul meu a crescut la Sinaia, unde seara pe timpul verii trebuie să pui un pulover căci altfel “îngheți”. 😉 Noroc că mă iubește. Mult. 🙂

M-am luat cu vorbăraia, cum o fac de obicei, așa că o să trec repede la subiectul zilei, căci poate aveți și voi vreo invitație la nuntă și nu ați vrea să vă stricați relațiile cu câteva gafe, mai mici sau mai mari. Nu l-am abordat degeaba, căci dacă ați trecut  printr-o nuntă, atunci știți că ați avut și surprize neplăcute prin care ați descoperit cine vă este prieten și cine nu. Dacă nu ați trecut încă printr-o nuntă, vă asigur că dacă nu e cea mai restrânsă nuntă cu oamenii cei mai apropiați, veți trece prin asemenea momente.

Cele mai grave 5 greseli pe care le poti face dupa ce ai primit o invitatie la nunta

1. Nu minți mirii că vii la nuntă dacă nu ai nici cea mai mică intenție să o faci.

Imediat ce primești o invitație la nuntă, știi ce răspuns VREI să dai. Dacă îți e prieten apropiat, nici nu ai la ce să te gândești. Dacă nu îți e și nu prea ai chef să mergi la nuntă, atunci dă-le un răspuns corect, chiar dacă o să îl acoperi cu o minciună, gen “nu pot să vin pentru sunt plecat în concediu” :). Nici nu contează care e minciuna, dar ai grijă să fie una bună și răspunsul cel corect. 🙂

2. Nu îi amăgi.

Nu le spune că vii, ca să îi anunți cu puțin timp înainte că a intervenit ceva și nu mai poți. Dacă nu este o urgență cu adevărat, o problemă pe bune, spune-le de la început că nu poți și fă asta în momentul pe care ei l-au indicat pentru confirmare. Motivul este simplu: alegerea sălii ține cont de numărul de invitați pe care îl preconizează, stabilirea în detaliu a aranjamentelor din sală , împărțirea invitaților la mese, numărul de meniuri pe care îl comand, toate astea și poate altele depind de confirmările primite. Iar minciunile invitaților îi vor costa bani. Așa că dacă nu intenționezi să vii, spune-le pur și simplu. Poate vor fi dezamăgiți, dar nu se pot supăra pe tine.

3. Când îi anunți că nu vii, fă-o elegant.

Ai vrea să mai poți să te întâlnești față în față cu ei, nu să vă ocoliți pe viață. De exemplu, n-ar fi ok să îi spui omului care se pregătește pentru un eveniment super important din viața lui și care și-a dorit să te aibă acolo (căci nu te-ar fi invitat altfel) că de fapt tu nu l-ai considerat niciodată prieten așa cum a crezut și că ție nu ți se pare ok să îți cheltui banii pe nunta lui. Nu, nu, nu! Acum chiar că nu o să îți mai fie prieten. Indiferent de situație și indiferent de răspuns, nu uita de bunele maniere. E ok să refuzi, nu e ok să ștergi cu oamenii pe jos! Metaforic vorbind, evident!

4. Acesta este favoritul meu 🙂 și cel care îți cam garantează ieșirea din viața mirilor, dar înainte de a spune care este, voi face o mică introducere. Știm cu toții că există o dată limită pentru confirmare, pe care o găsim pe invitație. La fel de bine știm că data aceea e mai niciodată respectată, așa că până la data respectiva mirii primesc în general răspuns de la vreo 25% dintre invitați, de obicei de la familie și prietenii super apropiați. După acea dată, ei trebuie să ia la întrebat fiecare invitat în parte pentru a afla dacă vor veni sau nu la nuntă. Să spunem că fac asta cu vreo lună înainte de eveniment, iar pe baza confirmărilor ei i-au decizii care costa bani. Dacă au învățat din experiența altora, vor mai pune o întrebare celor de care nu sunt siguri în săptămâna ce precede săptămânii nunții. Motivul e simplu: până la data aia, ar trebui să știi sigur dacă mergi la nuntă sau nu, iar ziua de luni din săptămâna nunții este cea în care mirii trebuie să anunțe restaurantul de numărul final de meniuri, număr pe care îl vor plăti, indiferent dacă invitații vor veni sau nu la eveniment. Nu o să vă vină să credeți, dar sunt oameni care confirmă cu o săptămână înainte și nu vin la nuntă. Și mai rău decât atât, sunt oameni care confirmă că vin, nu vin și nici măcar nu au curajul să te anunțe asta.

Ei bine, să nu vii după ce ai confirmat și mai ales să nu anunți că nu mai vii (indiferent de motiv) îți cam asigură ieșirea din viața lor.

Excepția sunt situațiile de criză sau vreo urgență. Dar chiar și atunci, dacă nu te operează în ziua nunții lor, sunt sigură că măcar un mesaj poți să trimiți.

5. Nu te îmbăta atât de rău încât să nu mai știi de tine și să faci o tâmpenie care le strică ziua.

Știu, e petrecere și la petrecere se bea, dar oprește-te la timp. Nunta lor nu e momentul să te dai în stambă, să te cerți cu chelnerii sau și mai rău, cu alți invitați. De altfel, ultimul lucru la care trebuie să se gândească ei este cum să iti scoată capul din toaletă sau să te culeagă de pe jos. Dacă ai ales să te duci la nuntă, înseamnă că îi respecți suficient cât să nu le strici cea mai frumoasă zi din viață. Dacă însă alegi să o faci, să nu te mire că nu te vor mai invita vreodată undeva. Zic și eu.

Cam astea mi s-au părut mie cele mai grave, dar dacă mai știți și voi câteva, vă rog să le lăsați în secțiunea de comentarii, căci tare aș vrea ca din experiențele altora să învățăm noi toți câte ceva. Voi ce ziceți?

#haicaputemcubunulsimt 😉


Daca iti place timpul petrecut pe blogul meu…

Sa stii ca eu ma bucur ca un copil la ciocolata cand primesc un semn de apreciere de la tine: like, share sau comentariu. 🙂 Asa stiu si eu ca ti-a placut, iar tu intr-o secunda ,m-ai facut pe mine un pic mai fericita. Iti multumesc!  

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.