Dragi viitoare mirese, daca ati bifat sot, data nuntii si locatia, atunci clar pe lista ar trebui sa urmeze rochia de mireasa. Sper ca ati aruncat o privire si pe articolul meu despre cele 15 reguli de care sa tineti cont cand va cautati rochia de mireasa, iar daca nu, sa o faceti neaparat. 🙂

Vroiam demult sa scriu un articol despre designeri romani de rochii de mireasa ale caror showroom-uri merita sa le vizitati daca urmeaza sa va casatoriti. Primesc aceasta intrebare de fiecare data cand cineva urmeaza sa se casatoreasca, asa ca o lista scurta era necesara. Design-ul Made in RO a luat din ce in ce mai multa amploare si spre bucuria tuturor, pot oricand sa rivalizeze cu nume consacrate international. Eu va sugerez ca inainte de a pasi in magazinele brandurilor internationale, sa treceti pe lista voastra macar 5 designeri romani pe care sa ii vizitati. Va asigur ca veti gasi modele spectaculoase, calitate si preturi foarte bune, de cele mai multe ori sub cele ale brandurilor mari. In plus, va puteti pune amprenta asupra modelului ales, pentru ca majoritatea permit detalii si modificari custom made, ceea ce nu veti primi din partea brandurilor mari. Pe langa aceasta, termenele de livrare sunt mai scurte, probele se fac din timp si puteti vedea evolutia rochiei, lipsindu-va de surprize neplacute. Si nu in ultimul rand, pentru ca e frumos sa sustinem creatorii romani si business-ul local.

Azi va propun o lista cu 10 designeri romani ale caror modele se potrivesc in special mireselor cu un stil…hai sa ii spunem clasic. Nu va faceti griji, majoritatea mireselor se incadreaza aici, dar daca va numarati printre cele foarte noncomformiste, promit ca revin curand cu un articol dedicat voua. (click pe poze ca sa le vedeti la dimensiune mare)

  • Divine Atelier  este un atelier ce a pornit din Brasov si  care imi e tare drag pentru calitatea extraordinara a croielii si lucraturii.  Intr-un showroom splendid ca o poveste, veti descoperi rochii de o simplitate angelica, delicate, fluide, cu detalii subtile ce creioneaza un stil romantic cu influente boho.
  • Otilia Brailoiu creaza pentru “romantica moderna”. Imi plac in mod deosebit rochiile care par desenate pentru un soi de zana a naturii. Poate si de aceea rochiile ei mi se pare tare potrivite pentru o nunta in aer liber, intr-un decor usor fantastico-feeric.
  • Maria Lucia Hohan  – Probabil cel mai cunoscut designer roman, MLH are un stil cu care rezonez total, unul fix pe sufletul meu, in special pe zona rochiilor de seara. In ce priveste rochiile de mireasa, abordeaza un stil usor noncomformist, diferit, dar mentinand o linie jucausa si  fluida.
  • Blossom Dress este un alt atelier pornit din pura pasiune pentru rochiile de mireasa. Este si primul atelier vizitat in proiectul Vlog pentru Mirese Fericite (pe care promit sa il continui anul acesta) si apartine Andreei, pe care o cunosc inca de pe vremea cand isi dorise sa promoveze designul made in ro in showroom-ul sau multibrand. Nu stia ca o sa ii placa atat de tare incat sa isi lanseze propriile colectii. 🙂 Stilul ei este romantic, fluid dar si cu accente ceva mai indraznete si decolteuri mai adanci.
  • Maya Fashion face parte din atelierele de creatie cu state vechi in domeniu. Este un brand pe care il cunosc de pe vremea cand si eu faceam parte din grupul designerilor romani de rochii de mireasa. Este un brand pe care il apreciez pentru evolutia extraordinara pe care a avut-o din punct de vedere al modelelor si calitatii executiei.
  • Natalia Vasiliev – Daca va plac brandurile spaniole de rochii de mireasa, atunci sigur veti iubi si rochiile Natalia Vasiliev. Natalia uimeste prin croieli sofisticate si o varietate de stiluri care cred ca pot satisface orice mireasa. Doar pentru 2018 are pregatite 3 colectii insumand aproape 50 de modele uluitoare.
  • Athena Philip – Mireasa clasica se va regasi cu siguranta in colectiile  AP, in care va descoperi linii curate, materiale delicate si modele in general potrivite unei nunti intr-un salon elegant.
  • MMarquise – Niciodata plictisitor, stilul MMarquise este intotdeauna elegant, uneori provocator, alteori romantic si delicat. Mireasa MMarquise iubeste dantela si arata doar atat cat trebuie sa incinte si sa incante.
  • Andree Salon este un atelier ce numara peste 20 de ani de activitate, fiind la un moment dat colegi de breasla. Ne-am intersectat la targuri, ne intersectam chiar si pe strazile din centrul Bucurestiului unde cu ani in urma ne aveam mai toti atelierele si magazinele. Isi merita locul pe aceasta lista pentru ca a crescut frumos in fiecare an, pentru ca au depasit crize economice, mentalitati invechite si au creat colectii din ce in ce mai frumoase. In plus, am lucrat personal cu probabil jumatate din fetele care formeaza atelierul lor, oameni in care am deplina incredere, asa ca sunt convinsa ca daca exista o rochie pe care o visati, Andree o poate realiza.
  • Ersa este din nou un brand care a rezistat de ani buni si pe care l-am admirat inca de la inceput. Cele doua surori din spatele brandului au fost printre primele care au creat colectii inovatoare folosind croieli sofisticate din materiale foarte pretioase. Anii de ucenicie sub bagheta minunatei Doina Levinta si-au spus cuvantul asa ca ERSA va va surprinde cu siguranta. Cu o extraordinara atentie la detalii, rochiile lor nu vor trece niciodata neobservate. Sunt o poveste, pe care o descoperi de la prima perla de pe corsaj si terminand cu trena diafana.

Sper din suflet ca selectia mea v-a placut, sper ca ati pus pe lista voastra 2-3 designeri romani si ca ei va vor oferi rochia care sa va imbrace perfect trupul si sa va incante sufletul. Nu cunosc mireasa care sa nu straluceasca de bucurie atunci cand isi imbraca rochia perfecta pentru ea.

Daca aveti intrebari, nu ezitati sa imi scrieti in sectiunea de comentarii sau sa imi trimiteti un e-mail la [email protected]. Daca nu stiti de unde sa incepeti, aveti griji in privita modelelor care vi s-ar potrivi si doriti sa va fiu bride stylist, dati-mi un semn si stabilim impreuna detaliile. Pana una alta, puteti afla mai multe despre serviciile mele aici.

SaveSave

1 COMMENT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.