Si a fost…Digital Divas 2017. Cu bune si cu rele… caci nimic nu e perfect. 🙂

Nu o sa ma lungesc ca de obicei 🙂 , dar as vrea sa punctez cateva lucruri care mi-au placut anul acesta dar si cateva minusuri pe care le-am sesizat. A fost multa lume si cel putin mie mi s-a parut ca fetele au fost mai deschise la socializare. Am cunoscut cateva persoane noi, toata lumea binedispusa si in sfarsit am simtit cu adevarat si “the social part of social media”. 🙂 Fata de ceilalti ani, unde mi se pareau multe “bisericute”, parca atmosfera a fost ceva mai prietenoasa si oamenii mai deschisi, ca si cum chiar am face cu totii parte dintr-o comunitate simpatica unde rautatile nu-si au locul. Cand lucrezi in fashion si beauty, parca e si pacat sa uratesti domeniul cu rautati de copii.

Hai sa ii spunem minusul de la aceasta editie mi s-a parut ca a venit din discursuri, care fata de ceilalti ani, au fost mai lipsite de informatii cu adevarat utile pentru cei din blogosfera, sau poate pentru ca am participat deja la 2 editii ele nu mai sunt asa de wow pentru mine.  Am retinut aceleasi reguli ale succesului pe care le-am auzit la absolut toate evenimentele si cursurile de profil la care am participat…

  1. Fa ceva ca sa te diferentiezi

  2. Fii consecvent

…de altfel aplicabile in orice domeniu, nu doar in blogosfera.

Mi-a placut mult discursul Martei Usurelu (Biz Magazine) care a explicat foarte punctual partile bune dar si greselile pe care le fac atat brandurile dar si blogerii in colaborarile lor. Faptul ca vedeti un grup mic de blogeri in campanii se datoreaza si faptului ca brandurile se orienteaza doar catre blogeri mari, ca se obisnuiesc cu cativa dintre ei si datorita unei relatii pe care o dezvolta cu acestia, nu isi deschid orizonturile si catre altii, poate la fel de creativi, dar care n-au apucat sa adune atatia ani in domeniu astfel incat sa devina foarte vizibili. Nu inseamna ca ei nu au comunitati si nici nu inseamna ca nu sunt influenceri in comunitatile lor. Poate ca sunt chiar mai influenceri, tocmai pentru ca au o relatie mai stransa cu cei ce ii urmaresc si prezinta ceva mai multa credibilitate.  A criticat faptul ca oamenii de PR, marketing si cei de la creatie au de multe ori o lipsa de strategie, nu comunica clar exact ce vor de la blogeri, nu stabilesc o directie clara de campanie si nici nu au asteptari realiste. De altfel, Marta a spus ca ce este cel mai trist este faptul ca oamenii de marketing nu au CURAJ. Aplica retete sigure, adapteaza idei de afara si rareori vin cu ceva cu adevarat nou si atat de bine pus in practica astfel inca sa ramana in mintea oamenilor.

Cocktail-ul asta cu Lillet si apa tonica a fost exceptional de bun 🙂

Discursul lui Robert Katai a fost unul asteptat de mine si ca o concluzie a celor prezentate de el:

Pe Instagram trebuie sa fii creativ iar contul tau sa aiba un numitor comun si un design recognoscibil.

Pe conturile noastre nu prea veti vedea asta ceea ce inseamna ca mai avem de lucru, iar pentru inspiratie vi-l las pe acesta: @rclayton

Tot de la el, va las 2 intrebari asupra carora sa reflectati:

What makes you valuable?

Can you prove that?

Cu alte cuvinte, gaseste acel ceva la care esti bun si fa astfel incat ceilalti sa te creada. 🙂

Matei Dima de la BRomania mi s-a parut simpatic ca de obicei cu un discurs la fel de simpatic ca si el. Ce-i drept scoala de teatru si film din America isi spune cuvantul si a pus o piatra la temelia succesului pe care il are azi BRomania. Tot de la el am invatat sa nu iti fie rusine cu primele tale incercari. Daca multi nu ar fi aratat primele “produse”, alea mai putin editate si mai putin profi, Matei le-a prezentat fix pe acelea, pe care de altfel le si pastreaza pe canalul lui de youtube.

Nu trebuie sa uiti de unde ai plecat, nici sa iti fie rusine, pentru ca ele arata evolutia ta.

Cam asa a aratat Digital Divas anul acesta si daca ar fi sa imi doresc ceva de la editia urmatoare, este ca invitatilor sa nu le fie frica sa puna punctul pe i, sa ofere informatii concrete, reale despre cum au facut ei, unde au gresit daca au facut-o si ce recomandari au ca sa nu facem si noi la fel.

In spatele oricarui succes pe care azi il admiram sta foarte multa munca. Nimic nu s-a intamplat peste noapte, toti au fost perseverenti si daca pe unii i-a ajutat ceva sa ajunga mai repede mai sus, pe langa munca, au fost aceste 2 lucruri: informatii de calitate si cei pe care i-au cunoscut. Cu alte cuvinte ladies, invatati constant, inspirati-va, munciti si dezvoltati relatii frumoase cu cei din jur. 

PS. Am zis ca nu ma lungesc, dar uite ca iar nu mi-a iesit. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.