Săptămâna trecută am fost la Webstock, evenimentul anual dedicat comunității celor ce lucrează în digital: bloggeri, vloggeri, agenții de publicitate și PR, companii. Nu mă lungesc foarte mult cu explicațiile legate de cel mai mare eveniment de acest gen din România, pentru că mă gândesc că dacă nu ești în domeniu, toate detaliile astea or să te plictisească. Și eu chiar îmi doresc ca ce citești pe acest blog să fie relevant pentru tine. 🙂

Însă, pentru și tu ești conectată la lumea digitală, chiar și acum, în timp ce citești acest articol, am pregătit pentru tine o listă cu aplicații, canale de youtube sau proiecte ce merită atenția ta. Pe lângă un super eveniment, Webstock este totodată și o sursă de inspirație pentru noi toți, așa că fix de acolo m-am inspirat pentru acest articol iar proiectele mișto pe care le-am descoperit și pe care le dau mai departe către oameni faini ca tine, sunt toate pe lista premianților de anul acesta. Nu i-am pus pe toți cei premiați, ci pe cei care cred că ar reprezenta o sursă de inspirație sau de informație și pentru tine.

Aplicații faine #madeinro

Ape Rider este o aplicație dezvoltată de Pegas și un serviciu dedicat celor ce ar vrea să se mai dea cu bicicleta, dar nu atât de mult cât să își cumpere una. Fie că te folosești de bicicletă până la cea mai apropiată stație de metrou sau te încumeți în traficul din București până la destinația finală, Ape Rider este o super aplicație de byke sharing. Descarci aplicația, vezi unde e cea mai apropiată bicla, o rezervi dacă vrei sau te duci direct la locul parcării, scanezi QR codul că să o deblochezi și o lași în parcările virtuale din oraș când îți termini cursa. Cool, nu?

ape rider webstock

Docbook este o aplicație făină dacă ai nevoie de un doctor. Eu îți doresc să n-ai, așa că sper să nu ai nevoie de Docbook vreodată. 🙂 Dar doar în cazul în care vei avea nevoie de o programare și n-ai nici o recomandare, atunci cu aplicația asta poți să îți faci programarea online de pe telefon, tabletă sau PC, introducând orașul, specializarea de care ai nevoie, ziua în care vrei programarea și gata, o lista cu doctori disponibili ți se afișează. Mie mi s-a părut o aplicație bună de știut, căci știi cum e, oricât am vrea, de doctor nu vom scăpa. :)(umor fin 😉

Îți place pe Youtube?

Eu cred că sigur ai pierdut și tu ceva timp pe youtube, că mai noi toți, fie doar și pentru o rețetă sau vreun tutorial de makeup. La Webstock s-au premiat cele mai bune canale de youtube specializate de pe la noi, iar eu am selectat 3 de dat mai departe.

România Explicată este un proiect despre care abia am aflat, dar care mi-a plăcut tare-tare și cred că o să îți placă și ție. Video-urile încărcate de Cosmin pe canalul de youtube au un sigur scop: să explice România, altfel! Adică super amuzant, un soi de haz de necaz de cam tot ce ne definește ca români, cu bune și cu rele, cu sărbători, aniversări, zile speciale, tradiții, istorie și mai știu eu ce. Fain de tot proiectul!

F64– canalul de youtube (~ 23000 abonați) al retailerului de echipamente foto-video arată impecabil și e plin de informații pentru pasionați, dar nu numai. Chiar și dacă ești fotograf cu telefonul, tot cred că găsești niște informații prețioase despre încadrare, focusare, compoziție și alte sfaturi asemenea.

Gașca Zurli -canalul găștii nu are decât vreo 675.166 de abonați, toți părinți. Eu cred că e cel mai ciudat canal, căci abonații sunt părinți și cei care îi vizionează sunt copii. 🙂 Lăsând situația haioasă la o parte, Zurli e o gașcă de oameni super muncitori care își merită premiul de la Webstock. Dacă nu ești încă părinte, clar nu te-ai abonat, dar fii fără grijă, se vor afla în lista ta cam de pe la a doua aniversare a copilului.

Proiecte super faine #madeinro

Din lista de proiecte speciale premiate, mi-au atras atenția 3:

Zig Zag prin România este un proiect ce își propune să descopere și să promoveze cele mai frumoase locuri din România și pe românii care fac lucruri minunate aici în țara lor. Echipa ZIG ZAG a parcurs până acum 30 de județe și au întâlnit peste 1000 de români minunați, ale căror povești le găsiți pe site-ul lor. De asemenea, au strâns material foto-video din călătoriile lor și le-au transformat în adevărate video-uri de prezentare ale celor mai frumoase zone din România. Tot ei organizează expoziții de foto-video, evenimente de turism, jurnale de călătorie, toate cu scopul de a promova și dezvolta potențialul turistic românesc. Și pentru a nspe mia oară, fac românii singuri ce statul nu a fost în stare să facă în ultimii 28 de ani. Mă înclin vouă dragilor și altora asemeni vouă.

Vitrina cu Meserii este un proiect realizat de Anca și Ema, mamă și fiica ei de 10 ani. Ele își scriu poveștile pe Blog în Tandem (blogintandem.ro) și mie mi-a plăcut tare proiectul început de ele și inspirat de faptul că Ema își dorește să devină arhitect când va fi mare, dar nu știa ce presupune asta. Pornind de aici, cele două au început să viziteze diferiți specialiști și să discute cu ei despre ce presupune meseria lor. Fiecare vizită înseamnă și un video nou în care descoperim cu toții, mici și mari, ce bucurii dar și provocări au specialiștii într-un domeniu sau altul. Așa că, data viitoare când cel mic va spune că vrea să se facă fotograf, artist, florist, cofetar, arhitect sau mai știu eu ce, caută pe canalul lor de youtube proiectul Vitrina cu Meserii si așa își face copilul o idee despre meseria aleasa.

vitrina cu meserii webstock

#SuntMandră (suntmandra.ro) este proiectul de suflet al Oanei Tache, poate

“cel mai ambițios proiect online destinat româncelor ce te invită să descoperi zeci de nume din media și PR, business și antreprenoriat, teatru, film, muzică și nu numai, care îți spun de ce sunt mândre că s-au născut în România. #suntmandra este o colecție de interviuri în care româncele iau cuvântul și fac un manifest din frumusețea lor.”

Mai bine decât a spus-o Oana nu puteam să o spun eu, așa că am lăsat cuvintele ei să transmită esența proiectului. Dar ca să adaug și eu câteva informații, o să îți spun că este vorba de 9 întrebări, aceleași întrebări, care sunt adresate femeilor intervievate și la care poți răspunde chiar și tu. Ideea e foarte tare și e chiar inspirational să citești răspunsuri de la diferite persoane la aceeași întrebare și să observi similaritățile sau diferențele de opinie.

Sper să îți placă selecția mea și când mai ai și tu oleacă de timp de pierdut, relaxat sau cum vrei să numești cele câteva minute de timp liber din zi, poate te delectezi și cu aceste proiecte.

Timp liber și zile senine!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.