Am auzit de prea multe ori

Vreau sa fie simplu. Pentru ca daca e persoana potrivita, atunci sigur lucrurile merg de la sine si nu exista certuri, nu exista probleme. Daca nu e simplu, atunci inseamna ca nu e persoana potrivita.

Naivilor care cred asta despre o relatie as avea sa le zic: “Si marmota invelea ciocolata”. (sigur stiti ce inseamna :))

Simpla nu e nici relatia cu tine insuti, cum ai putea avea vreodata impresia ca o relatie cu alta persoana va fi intotdeauna simpla?!

Cand am spus ca majoritatea relatiilor incep cu o minciuna, poate unii ati crezut ca nu e posibil. Nu e doar posibil, e cat se poate de real. Starea de indragosteala pe care o resimtim la inceput e ca un drog: altereaza realitatea. Indragosteala ne face sa parem mai minunati decat suntem si sa facem pentru partener mai multe decat am face in mod normal. Stiintific vorbind, motivul pentru care o traim e ca sa crestem sansele de reproducere. Altfel, daca ne-am vedea de la inceput asa cum suntem, probabil ca am disparea ca specie. :)) Ceea ce e trist si spune multe despre noi.  Pacat ca indragosteala nu dureaza o vesnicie, ca daca ar fi, eu nu as mai avea ce va povesti acum si noi toti am fi niste fericiti zburand pe norisori roz.

In fapt, iubirea adevarata incepe cand s-a sfarsit indragosteala, cand valul e dat la o parte si noi ne revenim din euforie. Cand te-ai asezat din nou cu picioarele pe pamant si realizezi ca partenerul nu mai e la fel de perfect pe cat era. Si mai rau decat atat, partenerul vede si el asta la tine. Si poate sa fie ok si atunci. Bineinteles ca nu mai e perfect, pentru ca acum se vad si defectele, dar chiar si asa, ai cu ce lucra. Daca vrei. Chiar degeaba nu te-ai indragostit… (Si daca vrei sa descoperi de ce te indragostesti, trebuie sa citesti articolul asta)

Ba mai mult decat atat, proba unei relatii se da la greu, nu cand suntem sanatosi, voiosi si cu bani multi in conturi. Proba iubirii se da cand partenerul are nevoie de sustinere, cand sanatatea e mai subreda, cand banii nu mai sunt la fel de multi, cand treci prin clipe grele, prin pierderi, prin perioade depresive, cand viata iti arata si partea mai urata, cand nu mai inseamna doar distractie ci responsabilitati si probleme. Sa dispari atunci e usor, sa ramai dovedeste ce tip de caracter ai si  cat de mult iubesti. Sa rezolvi, sa discuti, sa intelegi, sa iti pese si sa astepti e greu si nu, nu toti au suficienta putere sa o faca. Ba chiar din ce in ce mai putini.  (Si asta spune multe despre noi.)

Dar pe de alta parte, cei ce fug la greu vor fi intotdeauna singuri. Pentru ca viata o sa iti arate intotdeauna si partea mai urata, vei trai si invata multe lectii. De astea nu poti fugi. Si cand le vei trai, le vei trai singur, fara nimeni care sa te sustina, sa te inteleaga, sa ii pese. Pentru ca “karma is a bitch’’. De-aia 🙂

In concluzie, renuntati la vise cu printi pe cai albi si “au trai fericiti pana la adanci batraneti” fara certuri si compromisuri. Sa scrie cineva povestea de dupa, cand printul si-a pierdut regatul, printesa a facut copii, sexul a avut de suferit, sanii s-au lasat, celulita a inflorit, printesa a facut depresie, printul s-a imbatat samd. Sa mai spuna cineva povestea lor si cand printul a ajuns la 60 de ani si sexul a devenit rarisim, daca nu istorie. Hai ca poate mai invatam si noi cate ceva.

Va invit si pe voi sa va dati cu parerea, sa va scrieti povestea, sa povestiti de prin vecini, poate mai invatam de la cei cu state mai vechi in iubire.

Pups

Foto: pexels.com, pixabay.com

SaveSave

SaveSave

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.