Sunt oameni care se descurca instinctiv in alegerea pieselor potrivite pentru ei, atat din punct de vedere al culorilor, cat si din punct de vedere al croielilor potrivite siluetei. Majoritatea insa, nu isi construiesc garderoba fiind constienti de ce ii avantajeaza cu adevarat, ci mai degraba in functie de ce le place la altii sau pur si simplu in functie de ce gasesc interesant prin magazine.

O alegere constienta a hainelor presupune si o cunoastere a tipului de silueta, a gamei de culori potrivite pe baza nuantei tenului, ochilor si parului si selectarea croielilor avantajoase. Ceea ce gasesc insa foarte interesant, este ca majoritatea simt ca nu fac cele mai bune alegeri, ca o tinuta ii face sa straluceasca in schimb ce alta le pune in evidenta defectele, dar nu stiu sa spuna de ce. 

In spatele “tinutei perfecte” care sa bifeze confort, stare de bine, bucurie, mandrie si incredere sta un pic de stiinta, combinata cu un strop de magie :), rezultand ceea ce noi numim, personal styling. 

N-am sa va vorbesc azi in detaliu despre personal styling, dar puteti citi chiar AICI mai multe despre ce face un personal stylist si la ce va ajuta. 

Vreau insa sa va vorbesc despre culorile potrivite tuturor, caci spre bucuria noastra ele exista si poate spre surprinderea unora, nu sunt alb si negru. 

Paleta cromatica potrivita unei persoane se stabileste, asa cum v-am spus, in functie de culoarea parului, ten si ochi, si este realizata corect de consultantii de imagine (stilisti si alti experti in domeniu).

Avem insa cateva culori care se potrivesc tuturor, indiferent in ce categorie se incadreaza si pe care le numim culori universale. 

!!!Click pe poze pentru a le vizualiza la dimensiune mare

Alb – Ivoire – nu-i nici stralucitor, nici prea galbui si da, nu ar trebui sa lipseasca din garderoba

Blush (roz pudrat) – poate nu o sa va vina sa credeti, dar chiar merge pe orice ten si nu degeaba il veti gasi cam in toate magazinele din mall. 

Rosul pur – nici spre oranj, nici spre violet, rosul pur fura inima oricui 🙂

Grej sau Taupe – nuanta neutra, o combinatie perfecta intre crem si gri, taupe este perfect daca nu iti cunosti subtonul pielii si adori hainele in nuante nisipii

Bleumarin luminos – adica nu acela aproape negru, ci acela despre care poti spune de la distanta ca e bleumarin. Stiti voi despre care vorbesc…

Teal sau verde-albastrui profund, un soi de nuanta mai inchisa a turcoazului. 

Turcoaz mediu

Violet – albastrui  sau Periwinkle – la noi un soi de levantica sa zicem

Mov vanata – un mov nici prea spre rosu, nici prea spre albastru

De ce culorile universale sunt potrivite tuturor

Stiti vorba aia romaneasca: “nici prea- prea, nici foarte-foarte”? Cam asa este si cu aceste culori: nici prea reci, nici prea calde, nici prea stralucitoare, nici prea pale, ci tocmai bune de introdus fara frica in garderoba si de purtat tot timpul anului.  

Sper ca acest mic secret de styling sa va inspire si sa optati cu incredere pentru aceste culori, iar daca vreti sa intrati in profunzime si sa descoperiti cu adevarat ce inseamna sa ai o garderoba versatila, adaptata perfect siluetei si tipologiei cromatice din care faceti parte, atunci descoperiti Feng Shui Fashion- Styling la cel mai personal nivel, singurul serviciu de acest gen din Romania.  

Foto: Pinterest (linkuri aici)


Daca iti place timpul petrecut pe blogul meu…

Sa stii ca eu ma bucur ca un copil la ciocolata cand primesc un semn de apreciere de la tine: like, share sau comentariu. 🙂 Asa stiu si eu ca ti-a placut, iar tu intr-o secunda ,m-ai facut pe mine un pic mai fericita. Iti multumesc!  

Follow my blog with Bloglovin

4 COMMENTS

  1. Sa stii ca de data asta nu sunt de acord pentru ca cel putin 3 culori din cele de mai sus, puse sub parul meu de acum m-ar face extrem de palida. Eu cred ca ca mai conteaza si croiala mult. Un maiou sau rochie cu bretele subtiri nu este egala cu un tricou la baza gatului din aceasi nuanta. Unul te ajuta, celalalt poate nu, daca nu ai un bronz uniform!

    • Buna Ada! E adevarat ca mai conteaza si croiala, caci cu cat e mai multa piele dezgolita, cu atat e mai mic impactul. Dar care sunt cele 3 culori despre care zici ca te arata palida?

      • Grej sau Taupe, Blush Roz pudrat si acel violet albastrui. E drept ca nici parul meu nu este finalizat ca sa zic asa :D, dar cu nuanta asta de galben pui cele de mai sus ma fac foarte palida sau cel putin asa am eu impresia 🙂

        • La grej ma asteptam. 🙂 Dintre toate, sa zicem ca e cel mai “periculos”. 🙂 Si eu m-as gandi de doua ori inainte sa il cumpar, pentru ca fata de celelalte, e cel care face cel mai putin contrast cu pielea. Insa, este o nuanta nisipie de mijloc, cu gri si bej. Bejul ma dezavantajeaza pe mine, in schimb in gri radiez. Grej e cam maxim ce pot purta din zona asta si cel putin la nivel teoretic, da, se potriveste tuturor. Nu ii spune nu. Definitiveaza culoarea parului si incearca-l. Sunt mai multe nuante de grej si s-ar putea sa gasesti una care sa iti placa. Ca nuanta, este foarte frumoasa si o vei gasi deseori in magazine si daca ti-e teama sa o folosesti in apropierea fetei, opteaza cu incredere pentru un pantalon in nuanta asta.

          Legat de celelalte, eu zic ca nu ai de ce sa te feresti. Violetul – albastrui e super safe :), mai ales pe blond. Iar eu pana acum nu am vazut pe nimeni care sa nu arate bine in blush. Pana si aici gasesti nuante si sigur e una sa iti placa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.