“Cu ce ma imbrac la festival?” 

este intrebarea pe care am tot primit-o in ultimele zile, pentru ca suntem in plin sezon de festivaluri si urmeaza mult asteptatul Untold. 

Anul asta ne adunam o gasca destul de mare la Untold si printre noi sunt si cateva prietene care vin pentru prima data. Asa ca am pus repede de un articol, caci m-am gandit ca nu doar ele isi pun aceasta intrebare. Nu o sa ma lungesc mult, nu va scriu un foileton de aceasta data, dar va las cu cateva idei si niste poze pentru inspiratie. 

Partea faina cu aceste festivaluri e ca nu poti gresi decat daca vii pe tocuri si imbracata elegant, ceea ce am vazut cu ochii mei. Cum or sta ele pe tocuri toata noaptea habar n-am, caci eu abia ma tarai dimineata spre un pat, desi incaltata foarte confortabil. 

 O mai dai in bara si daca arati super trashy,  de parca ti-ai incheiat jobul pe centura si ai aterizat direct la festival. Stiu, am fost directa, dar n-are sens sa o iau pe ocolisuri. Barbatii intorc capul, ca-s barbati, dar nu te iau sigur de nevasta si nici nu te respecta mai mult. 🙂

Sfaturi generale de bine imbracare la festival 🙂

Inainte de a intra efectiv in tinutele de festival, vreau sa punctez cateva lucruri:

  • oricat de simplu sau de fancy v-ati imbraca, e musai sa fie confortabil. Festivalurile sunt despre a te simti bine, a dansa, a te dezlantui si a te incarca cu energia oamenilor. Nu poti sa te bucuri daca te strang prea tare hainele sau pantofii, nu ai libertate de miscare si iti e frica ca iti strici rochia. 
  • desi ziua este in general calduroasa, seara este racoare bine. Daca nu va stiti rezistente si va e frig in tricou la 17 grade, nu uitati sa va luati ceva care sa va tina de cald, de la un pulover si pana la o geaca de piele
  • daca vreti sa purtati ceva scurt care va lasa multa piele dezgolita si va e teama ca seara va va fi frig, puteti opta pentru dresuri plasa (care chiar daca nu par, tin de cald putin) sau sa va luati in geanta niste colanti subtiri, la care sa apelati cand nu mai rezistati. 
  • completati tinutele cu  gentute mini sau ghiozdane mici, caci nu aveti voie sa intrati in festival cu altceva

FUN FACT 🙂

La prima editie a festivalului Untold, marea majoritate am venit cu rochite de vara, sandalute si maxim o geaca subtire sau un cardigan la noi. Am tremurat bine de tot in prima noapte iar apoi s-a schimbat vremea si pe timpul zilei, asa ca am dat buzna la mall ca sa ne cumparam haine: blugi, esarfe, hanorace, pulovere, samd.  Tot mall-ul framanta de Untolderi! Sa nu credeti ca eram singurii surprinsi de vremea schimbatoare. 🙂 Noaptea urmatoare am avut 3 straturi de haine pe mine si nu exagerez deloc. 

Tinute cool de festival

Cu ce ne imbracam…

Keep it simple.   Daca nu vreti sa depuneti prea mare efort cu tinutele, v-as recomanda o pereche de jeans colorati,  unii albastri trashed/ ripped sau cu cateva detalii florale. Ca top puteti merge si pe un tricou simplu, o bluzita feminina sau dimpotriva, ce aveti mai dark sau wild. 🙂

Festival Look ca la carte presupune ca v-ati facut putin temele, ati citit articolul pana la capat 🙂 si ati mai aruncat un ochi si pe net. Hai sa le luam pe rand…

Pantaloni jeans scurti, eventual si putin rupti, sunt aproape un soi de uniforma a festivalurilor. Diferenta de look o face ce pui pe langa ei. Tricouri negre punk pentru fetele wild, bluzite romantice pentru adeptele stilului boho sau chiar si o simpla camasa oversized/imprumutata de la iubit. 

Stilul boho este in general stilul cel mai iubit in festivaluri. Rochitelor romantice, fie ele inflorate, brodate sau dantelate, le asortam coliere lungi suprapuse sau accesorii masive. 

Franjurile sunt iar un element estetic tipic festivalurilor, asa ca daca v-ati ferit pana acum de ele, indrazniti cu incredere de aceasta data. Fie ca sunt fuste, topuri sau chimonouri cu franjuri, arata super cool si sigur o sa va simti parte din vibe-ul de festival. 

Ca tot le-am pomenit, recomand chimonourile, fie ele lungi pana la glezne sau mai scurte pana spre genunchi. Le puteti pune peste un jeans skinny sau pantaloni scurti, lasate lejer sau prinse cu o curea in talie. 

Cu ce ne incaltam…

In 3 cuvinte: ghete scurte, adidasi, tenesi… depinde de stilul si tinuta fiecareia.  Desi pe parcursul zilei mai ca v-ar veni sa puneti sandale in cureluse delicate, la miezul noptii veti intelege zicala aia romaneasca: “frigul te ia de la picioare”. 🙂

Ce accesorii alegem…

Festivalurile de muzica sunt cea mai buna ocazie sa incercam cele mai traznite coliere, cercei colorati, statement, masivi, cu pene sau fara, bratari late pe ambele incheieturi, coronite cu flori in par, sclipici pe la ochi sau pe corp 🙂 si tatuajele temporare.   Totul e permis, cool, interesant. Tot ce v-a trecut prin cap sa incercati vreodata si n-ati avut curajul sau ocazia, incercati acum. 

Click pe poze pentru a deschide galeria!

Pentru intrebari, sugestii si reclamatii :)), spatiul de comentarii va asteapta nerabdator. 

Ladies, ne vedem la Untold!

Foto: Pinterest (links)


Daca iti place timpul petrecut pe blogul meu…

Sa stii ca eu ma bucur ca un copil la ciocolata cand primesc un semn de apreciere de la tine: like, share sau comentariu. 🙂 Asa stiu si eu ca ti-a placut, iar tu intr-o secunda ,m-ai facut pe mine un pic mai fericita. Iti multumesc!  

Follow my blog with Bloglovin

2 COMMENTS

  1. Multumesc mult pentru articol! Anul acesta e prima editie la care voi merge. Vreau o tinuta in care sa ma simt bine, dar sa fie potrivita pentru festival. Cred ca voi alege niste jeansi rupti, tenisi si o bluza stil boho, cum ai spus tu aici. Plus geaca din piele si esarfa 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.