De cu zori si pana-n seara

Ca niste albinute, din floare-n floare

Zumzaie de colo-n colo, 

Cine or fi ele oare?

Cum cine? Noi, Mamele! Cu M mare, desigur. Pentru ca il meritam. 🙂

Ce, tu nu te recunosti in versurile de mai sus? (create de subsemnata, intr-un moment de maxima inspiratie) 

Tu nu zumzai de colo – colo, cateodata de zece ori in acelasi loc? Nu alergi si tu dimineata spre gradinita/scoala, aproape de fiecare data in intarziere? (Eu daca nu intarzii nu as fi eu.)

Apoi fuga – fuga la servici sau pe unde ai treaba, seara repede inapoi sa iei copilul/copiii acasa? In drum spre casa te mai opresti si pentru niste cumparaturi, apoi intri val-vartej in casa si ca un comandant adevarat, ordoni rapid dezbracarea, spalarea pe maini si stabilesti activitatile copiilor, ca sa ai ragaz de preparat rapid si ceva de mancare? Apoi pune masa, strange masa, 20 de minute de C A L I T A T E 🙂 cu copilul/copiii (nu prea mult ca nu e timp), baita la copil si gata, la culcare cu el/ei. Timpul e scurt, eficienta este cuvantul magic iar tu de cand ai intrat in casa ai activat programul “Mamica Robotica”. 

Cand odraslele sunt in sfarsit adormite si nivelul energiei trage spre minim, te tarasti spre dus si parca te mai animi un pic, asa, cat pentru 20 de minute de C A L I T A T E  cu sotul. 😉 Nu prea mult, ca nici timp nu prea mai e si nici 20 de ani nu mai aveti, asa-i? Iar daca nu ai adormit in 20 de minute, fii fara grija, deschide o carte si garantat adormi pana la finalul primului capitol.  La naiba, iar n-ai apucat sa citesti azi si parca simti vinovatia cum te cuprinde si panica ca daca nu reusesti sa termini si tu o carte pe luna, o sa iti moara neuronii, unul cate unul. Asa se aude in lume. :))

Si uite asa se mai duce o zi din viata de mama moderna.  Daca ai noroc si iti dorm copiii noaptea, apuci sa iti incarci bateriile pentru ziua urmatoare. Daca nu, asta e, ziua urmatoare programul e acelasi, dar eu stiu ca poti, caci esti o mama moderna si “modela”. 

……….

Sper ca macar un suras am smuls cu textul de mai sus si daca te regasesti in el, stai linistita, nu esti  singura. In fapt, suntem atat de multe, ca asta a devenit “normalitatea”.

In secolul vitezei, viata de mamica se desfasoara cu pedala de acceleratie apasata la maxim, caci nu stiu prin ce magie neagra, lista de lucruri de facut s-a lungit considerabil, iar timpul pare ca s-a micsorat proportional. 

“Nu va suparati, pentru timp, la ce coada sa ma asez?”

Daca intreb orice mamica pe care o cunosc personal ce isi doreste, imi va raspunde invariabil: TIMP. 

Timp pentru ce?

“Timp pentru mine, timp sa imi trag sufletul, timp de pierdut.” 

De multe ori cand ma intalnesc intamplator cu vreo mamica pe care o cunosc, ori eu ori ea “suntem pe fuga”, “trebuie sa fugim” sau “nu avem timp” acum sa stam mai mult de vorba, dar o sa ne facem. Iti suna cunoscut?

Noi am devenit cumva generatia mamelor fugarite, nu neaparat de cineva, ci de societate care ne-a impus un ritm alert si de noi insine, care am acceptat ritmul, ca si cand am castiga vreo cursa. Si toata lumea s-a obisnuit cu asta. Trebuie sa facem, trebuie sa fim, trebuie sa ducem copiii oriunde au nevoie copiii, trebuie sa avem salariu mare, sa fim implinite profesional (ca doar nu ne-am tocit coatele degeaba atatia ani prin scoli), dar sa nu neglijam nici casa, nici masa si nici barbatul. Asa ca alearga femeie, alearga, caci ziua este scurta si lista lunga!

Nu cred ca am fost vreodata o tipa linistita, asezata, ci imi place viata agitata de oras, cu toate provocarile ei. Cu alte cuvinte, sunt destul de antrenata :). Insa, de cand am devenit mamica, “agitatia” a capatat conotatii noi si parca m-as aseza asa la coada aia pentru TIMP. 

Adios dimineti tihnite cu savurat cafea in liniste, adios citit ore in sir decat daca o fac pe la 12 noaptea si in contul somnului, devenit deodata un soi de comoara personala, ce trebuie protejata cu sfintenie. Nu de alta, dar ziua incepe la aceeasi ora, cu mine dormita sau nu. 

Adios mindfulness, bine ai venit MIND-FULL-NESS!

…. caci jur ca e asa o zumzaiala in mintea mea, de nici yoga nu reuseste sa o opreasca usor.

 Eu cred ca fac liste si in somn, altfel nu inteleg cum de ma trezesc cu panica ca a inceput ziua si deja sunt in urma cumva. 🙂 Iar la finalul zilei, sigur-sigur nu am terminat ce mi-am propus…caci, da, ai ghicit, am pus prea multe pe nemernica aia de lista! 

Iar daca m-ai intreba acum ce vreau de ziua mea, ti-as spune cu mana pe inima: timp de pierdut, in liniste, doar cu mine.  Doar asta si doar vreo doua zile. Nu mai mult, caci mi-a intrat alergatul in sange si trebuie sa ma mentin in forma. 🙂 


Foto: Unsplash

Daca iti place timpul petrecut pe blogul meu…

Sa stii ca eu ma bucur ca un copil la ciocolata cand primesc un semn de apreciere de la tine: like, share sau comentariu. 🙂 Asa stiu si eu ca ti-a placut, iar tu intr-o secunda ,m-ai facut pe mine un pic mai fericita. Iti multumesc!  

Facebook: Urban Diva – by Gia

Instagram: urbandiva_styleblog

Follow my blog with Bloglovin

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.